Vzácne korytnačky chceli pašeráci predať do reštaurácií

NETKY.SK • 10 December 2012, 07:55 • 2 min
Vzácne korytnačky chceli pašeráci predať do reštaurácií

Vzácne korytnačky chceli pašeráci predať do reštaurácií - Zaujímavosti Polícia na indonézskom ostrove Bali zhabala 33 kusov ohrozených korytnačiek, ktoré zrejme boli určené na predaj do tamojších reštaurácií, uviedla dnes tlačová agentúra DPA. Ešte žijúce

slovakia

left justify in out

imgPolícia na indonézskom ostrove Bali zhabala 33 kusov ohrozených korytnačiek, ktoré zrejme boli určené na predaj do tamojších reštaurácií, uviedla dnes tlačová agentúra DPA.

Ešte žijúce korytnačky - karety pravé a karety obrovské - našla námorná polícia v nedeľu na lodi zakotvenej v prístave Tanjung Benoa. Predpokladá sa, že ich chytili pri ostrove Sulawesi. Po pašerákoch stále pátrajú.

Každá z korytnačiek vážila 30 až 60 kilogramov a mala cenu približne 600 až 720 dolárov (460-550 eur). Merali od 30 centimetrov do jedného metra. Niektoré boli dehydratované.

Podľa indonézskych orgánov ochrany prírody sa pašovanie vzácnych korytnačiek na Bali rozmohlo, pretože dopyt je vysoký. Niektoré reštaurácie na ostrove ilegálne predávajú korytnačie mäso. Korytnačky sa na Bali obetúvajú aj pri tradičných hinduistických ceremóniách.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies