ITF Bratislava: Slovenka Kužmová postúpila do štvrťfinále,zdolala obhajkyňu titulu Malečkovú

NETKY.SK • 10 November 2016, 18:30 • 2 min
ITF Bratislava: Slovenka Kužmová postúpila do štvrťfinále,zdolala obhajkyňu titulu Malečkovú

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Viktória Kužmová postúpila do štrvťfinále dvojhry na turnaji ITF Women´s Slovak Indoor v NTC v Bratislave (dotácia 25 000 USD, tvrdý povrch v hale).

slovakia

left justify in out

Osemnárťročná Kužmová si v osemfinálovom druhom kole poradila s obhajkyňou titulu, 22-ročnou Češkou Jesikou Malečkovou, nasadenou ako ôsmou, za 78 minút 6:4, 6:4. Bol to ich premiérový vzájomný súboj. Víťazka premenila prvý mečbal pri svojom podaní, celkovo trikrát vzala servis svojej súperke.

 

"Bol to veľmi náročný zápas, vedela som, že proti vlaňajšej víťazke to bude ťažké. Tak trochu som sa spoliehala na to, že po sérii amerických turnajov bude súperka trochu unavená. Aj sa to potvrdilo, dvakrát si zavolala na dvorec lekára. Napriek tomu veľmi dobre podávala. Obe sme si držali servisy a rozhodli maličkosti," povedala pre oficiálny web podujata Kužmová, ktorú vo štvrťfinále čaká holandská kvalifikantka Bibiane Schoofsová, osemfinálová premožiteľka Švajčiarky so slovenskými koreňmi a piatej juniorky sveta Rebeky Masarovej. 

 

Košická rodáčka Kužmová je jedinou Slovenkou medzi najlepšou osmičkou v singli. Zverenkyňa Jána Sabovčíka figuruje na 225. priečke v seniorskom renkingu WTA vo dvojhre a sprievodne bojuje o prienik nad čiaru kvalifikácie januárových melbournských Australian Open. Kužmová má na konte deväť trofejí vo dvojhre pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), z nich jednu na "25-ke". Vybojovala si ju v septembri v texaskom Lubbocku.

 

Ďalej ide aj nasadená štvorka Nemka Tamara Korpatschová, ktorá v dvoch setoch 6:3 a 6:2 prešla cez Talianku Martinu Trevisanovú. Vo štvrťfinále sa predstaví aj ďalšia Holanďanka Arantxa Rusová, po vyše dvojhodinovom boji a v troch setoch v pomeroch 6:4, 2:6 a 7:5 postúpila cez Kathinku Von Deichmannovú z Lichtenštajnska.

 

S turnajom sa vo štvrťfinále štvorhry rozlúčil slovenský pár Romana Čišovská a Lenka Juríková, keď nestačil na nasadené dvojky Lenku Kunčíkovú a Karolínu Stuchlú z Česka. Slovenky držali s favorizovanou dvojicou krok len v prvom sete, v tajbrejku napokon prehrali 6:7 (3). V druhom už český pár dominoval a po výsledku 6:2 si zabezpečil miestenku v semifinále.

 

dvojhra - osemfinále:

 

Viktória KUŽMOVÁ (SR) - Jesika Malečková (8-ČR) 6:4, 6:4, Isabella Šinikovová (3-Bul.) - Alexandra Cadantuová (Rum.) 6:3, 7:6 (7), Cristina Andreea Mituová (7-Rum.) - Fiona Ferrová (Fr.) 6:1, 6:2, Tereza Smitková (6-ČR) - Cristiana Ferrandová (Tal.) 6:2, 6:2, Bibiane Schoofsová (Hol.) - Rebeka Masarová (Švaj.) 7:6 (5), 3:6, 6:0, Tamara Korpatschová (4-Nem.) - Martina Trevisanová (Tal.) 6:3, 6:2, Arantxa Rusová (5-Hol.) - Kathinka Von Deichmannová (Licht.) 6:4, 2:6, 7:5

 

štvorhra - štvrťfinále:

 

Lenka Kunčíková, Karolína Stuchlá (2-ČR) - Romana ČISOVSKÁ, Lenka JURÍKOVÁ (SR) 7:6 (3), 6:2, Jocelyn Raeová, Anna Smithová (1-V.Brit.) - Anita Husaričová, Kimberley Zimmermannová (BaH./Belg.) 6:4, 6:3, Eva Wacannová, Quirine Lemoineová (4-Hol.) - Tamara Korpatschová, Diana Marcinkevičová (Nem./Lot.) 7:6 (2), 5:7, 10:7

 

Dvojice v piatkovom štvrťfinále dvojhry (zhora podľa "pavúka"):


Denisa Allertová (ČR-1) - Arantxa Rusová (Hol.-5)
Isabella Šinikovová (Bul.-3) - Tereza Smitková (ČR-6)
Cristina-Andreea Mitová (Rum.-7) - Tamara Korpatschová (Nem.-4)
Viktória Kužmová (SR) - Bibiane Schoofsová (Hol.) 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies