Čistý zisk Siemensu za júl až september stúpol o 18 %, v sume 1,18 miliárd eur

NETKY.SK • 10 November 2016, 12:59 • 2 min
Čistý zisk Siemensu za júl až september stúpol o 18 %, v sume 1,18 miliárd eur

FRANKFURT - Nemecký priemyselný konglomerát Siemens AG vo svojom účtovnom štvrtom kvartáli, ktorý sa končil 30. septembra, dosiahol rast čistého zisku o 18 percent.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť o tom informovala vo štvrtok, pričom uviedla, že rastu zisku pomohli tržby z veľkého projektu elektrárne v Egypte. Siemens, ktorého produkcia zahŕňa vlaky a CT prístroje a tiež elektrárne, za júl až september vykázal čistý zisk v sume 1,18 mld. eur. Išlo o medziročné zvýšenie, keďže v rovnakom kvartáli vlaňajška bol jeho zisk v objeme 1 mld. eur.


Zisk Siemensu však nenaplnil očakávania trhu, ktorý rátal s tým, že konglomerát za júl až september dosiahne čistý zisk 1,24 mld. eur. Tržby spoločnosti v jej účtovnom štvrtom kvartáli posilnili o 3 percentá na úroveň 21,95 mld. eur. Siemens uviedol, že sa zvýšili tržby jeho elektrárenskej a plynárenskej divízie, keďže plní veľkú objednávku zariadení na produkcie elektriny v Egypte.


Firma Siemens pôsobí aj na slovenskom trhu. Skupinu na Slovensku tvoria spoločnosti Siemens, s. r. o., Siemens Program and System Engineering, s. r. o., Siprin, s. r. o., SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r. o. a OEZ Slovakia, spol. s r. o.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies