Weiss o kauze: Stále prebieha vyšetrovanie, pravda vyjde najavo

NETKY.SK • 9 November 2016, 14:40 • 2 min
Weiss o kauze: Stále prebieha vyšetrovanie, pravda vyjde najavo

BRATISLAVA - Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss si stojí za tvrdením, že pred vyše mesiacom nešoféroval jeho auto, ktoré polícia zastavila v Bratislave deň pred zrazom na kvalifikačné zápasy so Slovinskom a Škótskom.

slovakia

left justify in out

V obsiahlom rozhovore pre web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) sa krídelník katarského klubu Al-Gharafa SC dotkol aj viacerých ďalších tém ako sú napr. jeho očakávania pred súbojom s Litvou, jeho súčasná forma, resp. či dobrý výsledok proti nepríjemnému pobaltskému súperovi pomôže "sokolom" opäť si nakloniť fanúšikov.

 

"Futbalová kvalita v súperovom mužstve je, ale na papieri sme určite silnejší. Body sú dôležité, potrebujeme všetky tri. Litovský tím dobre bráni, okamžite je po strate lopty osem hráčov pod ňou, bude dôležité, aby sme tú väčšiu kvalitu preukázali na trávniku priamo v zápase," citoval futbalsfz.sk 26-ročného Weissa.

 

Polícia zastavila Weissa v nedeľu 2. októbra skoro ráno na Rázusovom nábreží. Mal šoférovať luxusné auto, v ktorom sa údajne nachádzalo až desať mladých ľudí. Odmietol sa podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi, čo znamená, že sa na neho pozerá, akoby mal v krvi jedno promile alkoholu. Polícia ho v pondelok 3. októbra obvinila, a až po viac ako 30 hodinách ho prepustila z cely predbežného zadržania na slobodu. Podľa vtedajšieho vyjadrenia Weissovho obhajcu Juraja Kuráňa pre TASR je obvinenie založené len na výpovedi jedného svedka, a to príslušníka polície. Z ďalších troch výpovedí troch svedkov vyplýva, že hráč motorové vozidlo nešoféroval.

 

Na otázku, čo k udalosti spred mesiaca teraz môže povedať, Weiss skonštatoval: "Prebieha stále vyšetrovanie, takže veľa nie. Bol by som rád, aby ľudia pochopili, že ak by som bol vinný, tak by som sa nesnažil celé Slovensko presvedčiť o opaku. Viem, že niektoré reakcie sú proti mne, ale ak by som opakovane tvrdil, že som nešoféroval, a potom by sa ukázal opak, vyznel by som pred národom ako hlupák. Ja si stojím za tým, čo som povedal a verím, že ak je na Slovensku spravodlivosť, tak pravda vyjde najavo." Bývalý hráč Manchestru City neprežíva najlepšie obdobie: "Nie je to príjemné, ale snažím sa na to zlé nemyslieť. Uvedomujem si, čo som spravil, hlavne, že som tam nemal byť deň pred zrazom. Ospravedlnil som sa všetkým, teraz už si prajem, aby sa to vyriešilo. Chcem trénerovi vrátiť dôveru, ktorú mi dal, výkonom."

 

V katarskej lige v tejto sezóne strelil už štyri góly, čo ho teší: "Som rád, že sa mi v lige strelecky darí, bol by som rád, ak by sa ma gólové šťastie držalo aj v reprezentácii." Či chápe jeho prípadný dobrý výkon, resp. výsledok proti Litve aj ako šancu o opätovné nadobudnutie dôvery fanúšikov, Weiss dodal: "Chápaví ľudia sa na celú vec pozerajú s pochopením, tých, ktorí sa cez internet vyjadrujú inak, zrejme nepresvedčím ničím. Snažím sa tie starosti neriešiť cez futbal. Stojím o dôveru fanúšikov, napriek tomu, že som urobil niečo, čo som nemal. V reprezentácii som už niečo odohral, ľudia vedia, aký som, verím, že ich dôveru som nestratil."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies