Poľská ambasáda v Berlíne bola možno terčom nevydareného podpaľačského útoku

NETKY.SK • 7 November 2016, 17:59 • 2 min
Poľská ambasáda v Berlíne bola možno terčom nevydareného podpaľačského útoku

BERLÍN - Nemecká polícia posilnila ochranu poľskej ambasády v Berlíne v reakcii na možný pokus o podpaľačský útok, ktorého terčom by sa zastupiteľský úrad bol mohol stať v noci na nedeľu 6. novembra.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom vo Varšave hovorkyňa tamojšieho rezortu zahraničných vecí Joanna Wajdová, ako aj nemecké elektronické médiá s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje.

 

Krajinský kriminálny úrad prípad vyšetruje ako pokus o podpaľačský útok, pretože už z doterajších poznatkov získaných prostredníctvom záznamov bezpečnostných kamier je zrejmé, že neznáma osoba v kapucni hodila cez plot veľvyslanectva v noci kanister s neznámou tekutinou, v ktorom bol spálený kúsok látky. V čase nálezu však nehorel ani kanister, ani žiadny iný predmet.

 

Obsah kanistra je predmetom analýz v kriminalistickom laboratóriu v nemeckej metropole. K požiaru však nedošlo, pri incidente nedošlo ani k žiadnym zraneniam. Zatiaľ nevedno, či za činom bol politický motív, to ukáže až prebiehajúce vyšetrovanie kauzy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies