BRATISLAVA - Korenisté a pikantné jedlá prekvapivo pomáhajú ľuďom udržať štíhly pás, jasnú myseľ a oveľa viac. Okrem toho, že výborne chutia prospievajú aj nášmu zdraviu. Nechajte sa inšpirovať našimi receptami.
Na dnes sme pre Vás pripravili:
Pikantná nátierka.
Už dávno neplatí, že pikantné jedlá milujú len páni. Čoraz viac ich majú v obľube aj dámy, preto sa bude niesť tento týždeň v nádychu pikantnosti.
Suroviny pre 4 osoby:
300 g jemného salámu, 1 sterilizovaná uhorka, 1 cibuľa, 3 PL majonézy
Nálev: 1 PL oleja, 1 PL octu, 1 PL kečupu, 2 PL plnotučnej horčice, ½ PL worchesterovej omáčky, chilli podľa chuti – všetko spolu zmiešať a prevariť
Príprava:
Salám, očistenú cibuľu a uhorku pomelieme na jemno na mäsovom mlynčeku, pridáme vychladnutý nálev, majonézu a spolu všetko dobre premiešame. Potom už len stačí natierať na chlebíky.
Čas prípravy: 30 minút
UTOROK 8.11.2016
Pikantná polievka.
Pálivé jedlo niekomu chutí a niekomu nie. Ak s ním nemáte problém, tak ho nebudete mať ani pri príprave tejto polievky.
Suroviny pre 4 osoby:
1 konzerva kukurice, 2 papriky, 2 paradajky, 1 hrsť sušených hríbov, 2 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, bazalku 1 cibuľu, 2 PL pikantného kečupu, cukor,
Príprava:
Cibuľu očistíme, nakrájame a speníme na oleji. Potom pridáme na pásiky nakrájané papriky, namočené hríby, soľ, korenie, rascu, bazalku a pikantný kečup. Spolu orestujeme. Nakoniec pridáme očistené paradajky a kukuricu. Dolejeme asi liter vody a uvaríme do mäkka. Dochutíme cukrom.
Čas prípravy: 60 minút
STREDA 9.11.2016
Pikantné kuracie špízy.
Dobré pikantné jedlo chutí vždy. Prinášame Vám tip, ako preniesť do vašej kuchyne páľavu chilli.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g kuracích pŕs, 1 biely jogurt, 3 strúčiky cesnaku, 1 ČL chilli pasty, 1 PL solamylu, ½ ČL karí korenia, soľ, mleté korenie, 1 žĺtok,
Príprava:
Z jogurtu, prelisovaného cesnaku, chilli, solamylu, karí korenia, soli, mletého korenia a žĺtku si pripravíme marinádu, do ktorej asi na pol hodiny namočíme kuracie prsia pokrájané na kocky. Tie potom napichneme na špajdle a vyprážame na oleji. Podávame posypané strúhaným syrom. Ako prílohu zvoľte zemiakovú kašu.
Čas prípravy: 90 minút
ŠTVRTOK 10.11.2016
Pikantné rezance.
Pikantné jedlá sú obľúbené aj inde ako v južanských krajinách. Svojich priaznivcov majú aj na Slovensku. Ak k nim patríte aj vy, určite vyskúšajte tento recept.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g šampiňónov, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 2 PL masla, 1 balík širokých rezancov, 2 ČL pálivej mletej papriky, ¼ litra vývaru, 1 malú kyslú smotanu, soľ, mleté korenie, petržlenovú vňať,
Príprava:
Na masle orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme očistené, na plátky nakrájané šampiňóny. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a podlejeme vývarom. Necháme vydusiť šťavu na polovicu, zjemníme smotanou a nakrájanou petržlenovou vňaťou. Uvarené naservírované rezance prelejeme ešte horúcou omáčkou.
Čas prípravy: 70 minút
PIATOK 11.11.2016
Pikantné špagety.
Milujete pikantné jedlá a nedáte dopustiť na cestoviny? V tomto prípade je tu ten správny recept.
Suroviny pre 4 osoby:
1 balík špagiet, 3 mrkvy, 1 cuketu, 3 PL oleja, pažítku, 2 PL pikantnej horčice, 150 g nivy, soľ, mleté korenie, 3 dcl vývaru,
Príprava:
Mrkvu a cuketu očistíme, nakrájame na rezance a orestujeme na oleji. Pridáme nakrájanú pažítku, horčicu, nastrúhaný syr, soľ, mleté korenie, vývar a spolu povaríme. S touto zmesou premiešame uvarené špagety.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme dobrú chuť.
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies