V Bruseli sa konal nahý protest proti obchodným dohodám CETA a TTIP

NETKY.SK • 4 November 2016, 16:45 • 2 min
V Bruseli sa konal nahý protest proti obchodným dohodám CETA a TTIP

BRUSEL - Okolo tridsať mladých ľudí sa dnes dopoludnia pred budovou Generálneho riaditeľstva Európskej komisie pre obchod v Bruseli vyzlieklo takmer donaha. Išlo o netradičný protest občianskej platformy "TTIP koniec hry", ktorá v priebehu celého týždňa vyzývala občanov na akcie v podobe prejavov neposlušnosti na znamenie nesúhlasu s plánmi EÚ uzatvárať nadnárodné dohody o voľnom obchode.

slovakia

left justify in out

"Ešte viac zraniteľnejší pred nadnárodnými spoločnosťami?" uvádzal jeden z pútačov zavesených na lešení oproti budove, kde sídli Generálne riaditeľstvo Európskej komisie pre obchod. Demonštranti si nevybrali toto miesto náhodne. Práve zamestnanci a experti tohto útvaru pomáhali eurokomisárke Cecilii Malmströmovej v príprave podkladov pre rokovania EÚ s Kanadou o dohode o voľnom obchode (CETA) a pre rokovania medzi EÚ a USA o obchodnom a investičnom partnerstve (TTIP).

 

Kolektív demonštrantov, ktorý sám seba opísal ako "nahí, ale nie porazení", začal protestnú akciu v spodnej bielizni. Demonštranti upozornili, že hlavné rokovacie strany pri rokovaniach o CETA a TTIP nevenovali dostatok pozornosti občanom, ktorí nesúhlasia s povahou týchto dohôd, a to aj napriek rastúcej nespokojnosti populácie.

 

Protestujúci naháči zdôraznili, že európski politici zanedbávajú svoju primárnu funkciu, ktorou je zastupovať záujmy ľudí a nie byť ústretoví voči finančným záujmom nadnárodných spoločností.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies