NHL: Tatarova asistencia, skvelý Price

NETKY.SK • 3 November 2016, 08:07 • 2 min
NHL: Tatarova asistencia, skvelý Price

NEW YORK - Carey Price zneškodnil v stredu všetkých 42 pokusov hokejistov Vancouveru a vydláždil Montrealu cestu k ôsmemu víťazstvu v severoamerickej NHL v sérii.

slovakia

left justify in out

Canadiens triumfovali 3:0 a po prvých desiatich zápasoch ročníka majú na konte 19 bodov, čo je najviac v ich doterajšej klubovej histórii. "Prirodzene, že sme na to hrdí. Myslím si, že každý bol sklamaný, ako dopadol záver uplynulej sezóny; preto sme chceli rázne vstúpiť do tejto a dokázať, že sme stále dobrý tím," vyhlásil 29-ročný kanadský brankár po svojom prvom shutoute v ročníku. Montrealčania aj v minulom ročníku odštartovali podobne rezko, keď nazbierali 18 bodov v úvodných 10 dueloch, napokon však chýbali v play-off.

Detroit viedol vo Philadelphii 2:0 a po asistencii Tomáša Tatara v 49. min aj 3:2, napokon jej však podľahol 3:4 po predĺžení. Flyers inkasovali ako prví v ôsmom stretnutí z tohtosezónnych jedenástich. "Musíme to zmeniť, už to začína liezť na nervy. Musíme hľadať spôsob, ako lepšie vstúpiť do zápasov," skonštatoval kapitán "letcov" Claude Giroux, ktorý prihral Jakubovi Voráčkovi na víťazný gól a predĺžil svoju sériu s minimálne jedným kanadským bodom už na desať vystúpení.

Po domácej prehre 0:4 s Columbusom neuspel Anaheim ani v ďalšom vystúpení na vlastnom ľade, keď rovnako rozdielom štyroch gólov podľahol Pittsburghu (1:5). Obhajca Stanleyho pohára sa mohol oprieť o Matta Murrayho, ktorý pri svojom tohtosezónnom debute zlikvidoval 32 striel Ducks. Do streleckej listiny Penguins sa zapísalo päť rôznych strelcov.

Sumáre:
Montreal - Vancouver 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Góly: 33. N. Beaulieu (Gallagher, Galchenyuk), 40. T. Mitchell (Danault, Flynn), 59. A. Radulov (Galchenyuk, Gallagher)

Philadelphia - Detroit 4:3 po predĺžení (0:2, 1:0, 2:1 - 1:0)
Góly: 34. VandeVelde (B. Schenn, Streit), 44. Ľubimov (MacDonald, Read), 59. Streit (B. Schenn, Simmonds), 62. Voráček (C. Giroux) - 14. Larkin (Nyquist, M. Green), 14. Athanasiou (Sheahan, Jonathan Ericsson), 49. Zetterberg (TATAR, Abdelkader)
Tomáš Tatar (Detroit) 18:01 min, 0+1, 2 strely, 2 tr. min

 

 

 

Anaheim - Pittsburgh 1:5 (1:2, 0:1, 0:2)

Góly: 16. Fowler (Vatanen, Kesler) - 8. Malkin (Kessel, Kunitz), 11. Matt Cullen (Sestito, Fehr), 37. Rust (Bonino, Letang), 42. Letang (J. Schultz), 48. Hörnqvist (Crosby, Hagelin)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies