Ukrajinský novinár obvinený zo špionáže v Rusku zostáva vo väzbe

NETKY.SK • 27 Október 2016, 16:22 • 2 min
Ukrajinský novinár obvinený zo špionáže v Rusku zostáva vo väzbe

MOSKVA - Moskovský súd zamietol dnes odvolanie voči uvaleniu väzby na ukrajinského novinára Romana Suščenka obvineného v Rusku zo špionáže. Informovali o tom agentúry TASS, UNIAN a Ukrinform. Sudca Lefortovského súdu oznámil rozhodnutie na pojednávaní, ktoré sa konalo za zatvorenými dverami, tak ako všetky predchádzajúce.

slovakia

left justify in out

Suščenkov ruský advokát Mark Fejgin potvrdil, že jeho klient zostáva vo väzbe. Na pojednávaní konanom 1. októbra súd rozhodol o uvalení väzby na Suščenka do 30. novembra.

 

Vyšetrovatelia oficiálne obvinili tohto Ukrajinca zo špionáže 7. októbra. Suščenko akékoľvek obvinenia odmieta. Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) informovala, že plukovníka Suščenka z Hlavnej správy rozviedky (GUR) ukrajinského ministerstva obrany zatkla 30. septembra v Moskve, kde bol na "špionážnej misii". Podľa FSB zbieral tajné informácie o ruských ozbrojených silách a Národnej garde, pričom ich zverejnenie by podkopalo obranyschopnosť Ruska.

 

Mark Fejgin tvrdí, že Suščenko je reportérom agentúry Ukrinform v Paríži a v Moskve nebol na špionážnej misii, ale na návšteve u svojich príbuzných. Ukrinform potvrdil, že Suščenko je jeho zamestnancom od roku 2002, pričom ho označil za "novinára s dlhodobo bezúhonnou profesionálnou reputáciou". V prípade uznania viny hrozí Suščenkovi až 20 rokov väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies