Bratislava si opäť pripomenie a uctí obete Dunaja

NETKY.SK • 26 Október 2016, 15:30 • 2 min
Bratislava si opäť pripomenie a uctí obete Dunaja

BRATISLAVA - Pri príležitosti blížiaceho sa sviatku Pamiatky zosnulých si dnes podvečer hlavné mesto Bratislava na pietnej spomienke na Námestí M. R. Štefánika opäť uctí obete Dunaja.

slovakia

left justify in out

Okrem tradičného požehnania a následného kladenia vencov na Dunaj bude súčasťou pietneho podujatia aj symbolické zapálenie ohňov a tematické maľovanie do piesku.

 

"Podujatie sa uskutoční pod záštitou predsedníctva SR v Rade EÚ, preto sme chceli, aby bolo výnimočné. Aby to nebola len pietna spomienka, ale chceli sme ho povýšiť," informovala TASR Monika Molnárová z oddelenia marketingu a obchodu Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS).

 

Ohne, resp. fakle zapália okrem primátora Bratislavy Iva Nesrovnala a zástupcu Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR aj veľvyslanci krajín, ktorými Dunaj preteká a ktoré táto rieka spája. Okrem Slovenska je to napr. Nemecko, Rakúsko, Maďarsko, Bulharsko či Rumunsko. Súčasťou programu bude tiež tematické vyobrazenie k Spomienke na obete Dunaja, a to prostredníctvom maľovania do piesku. "Umelec bude maľovať obrázky s tematikou Dunaja a jeho obetí, ktoré sa budú zároveň premietať na LED obrazovku," priblížila Molnárová. Pietnu akciu bude sprevádzať hudobná skupina Longital.

 

Spomienkovú pietnu slávnosť organizuje hlavné mesto od roku 1991. Podujatie vychádza z tradícií mesta, kde bol život obyvateľov úzko spätý s riekou a najmä rybári boli často vystavení rozmarom vodného živlu.

 

Dnešná pietna spomienka sa začína o 18.30 h na Námestí M. R. Štefánika v Bratislave.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies