Výbuchy v Japonsku boli zrejme samovraždou vojaka na dôchodku

NETKY.SK • 23 Október 2016, 15:23 • 2 min
Výbuchy v Japonsku boli zrejme samovraždou vojaka na dôchodku

TOKIO - Sedemdesiatdvaročný penzionovaný vojak sa dnes predpoludním odpálil vo verejnom parku v japonskom meste Ucunomija, metropole prefektúry Točigi. Pri výbuchu sa ďalší traja ľudia zranili. Incident bol podľa vyhlásenia polície pravdepodobne samovražedným činom.

slovakia

left justify in out

Japonská televízia NHK s odvolaním sa na políciu tiež uviedla, že druhá explózia na neďalekom asi 200 metrov vzdialenom parkovisku zničila dve autá. Jedno z nich patrilo vojakovi. V rovnakom čase úplne zhorel mužov dom vzdialený približne osem kilometrov od parku.


Mestská polícia v Ucunomiji asi 100 kilometrov severne od Tokia bez ďalších podrobností dodala, že po mužovi sa našiel list na rozlúčku a všetky tri incidenty vyšetruje, napísala agentúra Reuters.


Pri výbuchu v parku sa zranili dvaja muži vo veku 64 a 58 rokov, tretím zraneným je podľa NHK 14-ročný školák.
Agentúra Reuters v komentári uviedla, že počet samovrážd v Japonsku v uplynulých rokoch síce poklesol, v porovnaní s ostatnými krajinami však stále patrí medzi najvyššie na svete. Ročne si v tejto ázijskej krajine vezme život zhruba 30.000 ľudí. Odborníci upozorňujú, že príčinou samovrážd medzi dôchodcami sú často existenciálne obavy v dôsledku malých dôchodkov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies