Tusk dúfa v podpis dohody CETA, sankcie v súvislosti so Sýriou nevylúčil

NETKY.SK • 20 Október 2016, 15:28 • 2 min
Tusk dúfa v podpis dohody CETA, sankcie v súvislosti so Sýriou nevylúčil

BRUSEL – Dúfam, že sa Belgicku podarí dosiahnuť kompromis a budeme môcť obchodnú dohodu s Kanadou (CETA) v piatok odobriť. Vyhlásil to dnes predseda Európskej rady Donald Tusk.

slovakia

left justify in out

"Ak nie sme schopní presvedčiť občanov, že dohody o voľnom obchode sú v ich vlastnom záujme, CETA môže byť poslednou obchodnou dohodou, ktorú únia uzavrie," uviedol Tusk.

 

Predseda Európskej rady dodal, že EÚ potrebuje efektívne nástroje na boj nekalým obchodným praktikám. Lídri by dnes mali hovoriť o Číne, únia totiž zvažuje prijať opatrenia, ktoré ochránia európskych oceliarov pred prílevom príliš lacnej čínskej ocele na únijný trh.

 

V súvislosti s debatou o Rusku Tusk uviedol, že je veľmi ťažké hovoriť o Rusku bez spomenutia útokov na civilistov v Aleppe. "EÚ si chce nechať otvorené všetky možnosti vrátane prijatia sankcií, ak budú zverstvá v Sýrii pokračovať," dodal.

 

Tusk vyhlásil, že sa teší na stretnutie s britskou premiérkou Theresou Mayovou a dúfa, že si Mayová na summite uvedomí, že únia je najlepšie spoločenstvo na svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies