Druholigový Poprad zabojuje o semifinále s Dunajskou Stredou alebo Trnavou

NETKY.SK • 19 Október 2016, 14:46 • 2 min
Druholigový Poprad zabojuje o semifinále s Dunajskou Stredou alebo Trnavou

BRATISLAVA - Futbalisti druholigového Popradu si ako prví zabezpečili postup do štvrťfinále slovenskej pohárovej súťaže 2016/2017. Zverenci trénera Františka Šturmu, ktorým patrí 4. miesto v tabuľke II. ligy skupiny Východ, prekvapujúco jednoznačne zdolali v osemfinálovom 5. kole domáceho nováčika Fortuna ligy a v súčasnosti 10. mužstvo klasifikácie najvyššej súťaže 1. FC Tatran Prešov 3:0. Úvodný gól spomenutého duelu v Šariši strelil v 37. min cyperský legionár v drese hostí Alekos Alekou, po zmene strán sa za Podtatrancov najprv presadil v 70. min Tomáš Peciar a na konečných 3:0 upravil v nadstavenom čase Róbert Ujčík.

slovakia

left justify in out

"Máme obrovskú radosť. Je to veľký úspech pre klub, myslím si, že historický. Som nesmierne rád, ďakujem všetkým chalanom, podali sme skvelý výkon. Hrali sme veľmi dobre, snažili sme sa kombinovať, vyrážali sme zo zabezpečenej obrany do protiútokov. Prešov mal dve šance, ustáli sme to a pred polčasovou prestávkou sa nám podarilo skórovať. Do druhého dejstva sme išli s tým, že skúsime pridať druhý gól a udržať vedenie," zhodnotil trojgólové víťazstvo pre portál profutbal.sk 193 cm vysoký obranca FK Poprad Tomáš Peciar, ktorý v 70. min nádhernou strelou z priameho kopu zvýšil na upokojujúcich 2:0 pre hosťujúci tím.

 

"Máme to rozdelené s Rudom Bilasom, ja kopem z ľavej strany, on zasa z druhej. Už v prvom polčase som to chcel ísť zahrať ja, no povedal som Rudovi, nech to skúsi. V druhom dejstve som to však už zobral na seba. Vyšlo to, som rád, pretože v ostatnom druholigovom dueli som z podobnej pozície pálil nad bránku," skonštatoval ďalej 28-ročný Peciar. Rodák z Bojníc priznal, že súboj s prvoligistom bol špeciálny, hoci nie nejako extra odlišný od tých v druhej lige. "Vždy je to špecifické hrať proti tímu z vyššej súťaže. Mohli sme si zmerať sily s prvoligistom. Išli sme do toho ako do každého zápasu - s cieľom vyhrať. Osobne som necítil nejaký zásadný rozdiel medzi ligami. Možno iní chalani áno, to ja neviem povedať. Mne sa hralo dobre," uviedol Tomáš Peciar, ktorý v minulosti hral aj v Trenčíne, holandskom Omniworlde, českej Viktorii Žižkov, škótskom Greenocku Morton či švédskom Östersunde.


Futbalisti Popradu už pri známom "pavúku" si zmerajú sily v jarnom štvrťfinále Slovnaft Cupu (termín 7. marca 2017) s postupujúcim z osemfinálového súboja dvoch účastníkov najvyššej súťaže FC DAC 1904 Dunajská Streda - FC Spartak Trnava. "Obaja by boli pre nás zaujímaví. V tejto fáze to už platí o každom súperovi. Uvidíme, ako dopadne ich vzájomný zápas a koho dostaneme," uzavrel Peciar.


V tábore Prešova po nečakanej trojgólovej pohárovej prehre zavládol pochopiteľne smútok. Po víkendovom ligovom víťazstve nad Ružomberkom (2:1) sa očakával postup 1. FC Tatran cez druholigistu do štvrťfinále Slovnaft Cupu. Skutočnosť však bola úplne iná.

 

"Vôbec sme nenadviazali na výkon zo soboty, čo nás veľmi mrzí. Vraveli sme si, že budeme pokračovať v tom istom ako s Ružomberkom a bude to dobré. Myslím si, že výsledok 0:3 proti Popradu je pre nás veľmi krutý. Na začiatku sme mali šance, nepremenili ich a súper z ojedinelého protiútoku strelil gól. Po zmene strán sme sa snažili vrátiť do zápasu, otvorili sme hru, čo hostia využili a dali krásny gól z priameho kopu. V závere pridali aj tretí presný zásah, to sme však už nemysleli na defenzívu, a tak to dopadlo," rekapituloval na webe profutbal.sk nevydarený utorňajší duel kapitán Prešova Patrik Jacko a doplnil:

 

"Chcem sa ospravedlniť fanúšikom, že sa nám nepodarilo nadviazať na sobotu. Vraveli sme si, že je to pre nás rovnako dôležitý zápas ako v lige. Chceli sme postúpiť, potešiť fanúšikov dobrým štvrťfinálovým duelom. Nevyšlo to, sme sklamaní. Výsledok 0:3 je katastrofálny. Cez víkend je pred nami ďalší zápas, musíme čím skôr zabudnúť na toto pohárové vyradenie a ísť ďalej. Nič iné nám nezostáva."


Po odvolaní Stanislava Vargu sedel na lavičke Šarišanov v utorňajšom osemfinále Slovnaft Cupu proti Popradu Ján Karaffa, vedený v zápise ako hlavný tréner - rovnako ako v spomenutom sobotňajšom ligovom dueli s Ružomberkom. Rakúšan Günter Kronsteiner dosiaľ nie je oficiálne novým koučom prešovského tímu. "Tréner Karaffa vedie tréningy, hlavné slovo má však už nový kouč. Snaží sa na nás preniesť svoje veci. Je to síce v cudzom jazyku, ale nikto v šatni s tým nemá problém. Chalanom, ktorí nerozumejú, to preložíme. V tomto problém nevidím, angličtina je svetový jazyk a navyše, tie veci vo futbale sú rovnaké v každom jazyku," vyjadril sa 24-ročný stredopoliar Patrik Jacko aj na tému nového šéfa realizačného tímu v 1. FC Tatran.

 

Na otázku, či bola výmena hlavného kouča správnym ťahom, odpovedal: "Verím, že áno, no to ukáže až čas. Proti Ružomberku nám to v lige vyšlo, proti Popradu v pohári nie. Snáď to v sobotňajšom ligovom vystúpení v Michalovciach opäť vyjde. Musíme sa vrátiť k poctivému výkonu a strieľať góly. Sami sme sa presvedčili, že keď skórujeme, hrá sa nám úplne ináč. Aj proti Popradu by nás strelený gól nakopol, v koncovke sme sa však zasa trápili."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies