V Peru vyšetrujú masový úhyn kriticky ohrozenej žaby

NETKY.SK • 18 Október 2016, 10:58 • 2 min
V Peru vyšetrujú masový úhyn kriticky ohrozenej žaby

LIMA - Úrady v Peru vyšetrujú masový úhyn kriticky ohrozenej žaby druhu Telmatobius culeus, ktorá sa vyskytuje iba v jazere Titicaca a doňho ústiacich riekach.

slovakia

left justify in out

Na približne 10-tisíc mŕtvych žiab na 50-kilometrovom úseku rieky Coata upozornili členovia miestneho výboru proti znečisteniu, podľa ktorých úrady dlhodobo ignorujú žiadosti o výstavbu čističky odpadových vôd.

 

Podľa aktivistov môže sa úhyn žiab práve znečistená voda. Členovia výboru preto vzali zhruba sto mŕtvych žiab do mesta Puno, ktoré je administratívnym centrom rovnomenného regiónu, aby ich ukázali miestnym úradníkom. Tí následne začali situáciu vyšetrovať. Telmatobius culeus bol v minulosti bežným druhom, znečistenie, introdukcia nepôvodných druhov a nadmerný lov zo strany ľudí, ktorí ich konzumujú, však spôsobili, že týmto obojživelníkom v súčasnosti hrozí vyhynutie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies