Obama sa poďakoval svetu za podporu po streľbe na základnej škole

NETKY.SK • 20 December 2012, 07:48 • 2 min
Obama sa poďakoval svetu za podporu po streľbe na základnej škole

Obama sa poďakoval svetu za podporu po streľbe na základnej škole - Politika Pri masakre na škole v mestečku Newtown zabil strelec 14. decembra 20 detí vo veku šesť a sedem rokov a šesť dospelých, všetko žien.

slovakia

left justify in out

img

Pri masakre na škole v mestečku Newtown zabil strelec 14. decembra 20 detí vo veku šesť a sedem rokov a šesť dospelých, všetko žien.

 Americký prezident Barack Obama sa poďakoval zahraničným diplomatom za prejavy podpory po masakre na základnej škole v štáte Connecticut.

"Celý svet bol s nami," povedal Obama podľa agentúry AP na stredajšej recepcii organizovanej ministerstvom zahraničných vecí. 

Ďalej uviedol, že ho dojala dobrosrdečnosť vyjadrená provizórnymi pamätníkmi pri veľvyslanectvách USA a ďalšie prejavy súdržnosti s Američanmi, vyrovnávajúcimi sa s touto tragédiou.

Obama pripomenul, že USA podporovali iné krajiny po cunami, násilných činoch a zemetraseniach a medzinárodné spoločenstvo to teraz opláca Spojeným štátom. Táto reakcia sveta na streľbu v škole podľa neho ukazuje, že "existuje viac ľudí dobrej vôle ako ľudí zlej vôle".

Pri masakre na škole v mestečku Newtown zabil strelec 14. decembra 20 detí vo veku šesť a sedem rokov a šesť dospelých, všetko žien. K činu sa v utorok vyjadrila aj americká Národná asociácia držiteľov strelných zbraní (NRA). Vyhlásila, že je pripravená zmysluplne pomôcť pri tom, aby sa v budúcnosti takéto masakre neopakovali. Na piatok avizovala "veľkú tlačovú konferenciu" vo Washingtone.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies