Traja turisti uviazli vo Vysokých Tatrách pod Prielomom

NETKY.SK • 16 Október 2016, 11:43 • 2 min
Traja turisti uviazli vo Vysokých Tatrách pod Prielomom

VYSOKÉ TATRY - Traja slovenskí turisti (23, 24 a 28 rokov) bez zimného vybavenia pokračovali v túre v neskorých popoludňajších hodinách v sobotu 15. októbra zo Zbojníckej chaty smerom na sedlo Prielom vo Vysokých Tatrách.

slovakia

left justify in out

Po 18.00 h tam zo severnej strany uviazli a neboli schopní ďalej pokračovať. TASR o tom dnes informovalo operačné stredisko Horskej záchrannej služby (HZS).

 

„Na severnej strane Tatier je nedostatočné pokrytie mobilného signálu, napriek tomu turisti poskytli horským záchranárom GPS súradnice a opis miesta, kde sa nachádzajú. Následne ich HZS navigovala k najbližšej orientačnej tabuli, ktorá ich mala usmerniť na zelenú značku, odkiaľ mali pokračovať na Sliezsky dom,“ uviedli horskí záchranári. Turisti však trvali na tom, že budú pokračovať po modrej značke do Bielovodskej doliny. „Napokon sa rozhodli zostúpiť po zelenej značke do Velickej doliny, odkiaľ im záchranári HZS išli oproti. Turistom poskytli teplé tekutiny, zateplili ich a previezli od hotela Sliezsky dom terénnym vozidlom do Starého Smokovca,“ uzavreli horskí záchranári. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies