Kazachstan zriadil vlastnú mierovú cenu, prvý ju dostane jordánsky kráľ Abdalláh

NETKY.SK • 10 Október 2016, 17:27 • 2 min
Kazachstan zriadil vlastnú mierovú cenu, prvý ju dostane jordánsky kráľ Abdalláh

ASTANA - Prezident Kazachstanu Nursultan Nazarbajev dnes oznámil, že jordánsky kráľ Abdalláh II. bude prvým príjemcom nového ocenenia, zriadeného touto bývalou sovietskou republikou v strednej Ázii, ktorým si uctí prínos svetových lídrov a organizácií pre globálnu bezpečnosť, regionálnu stabilitu a nešírenie jadrových zbraní. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nazarbajev uviedol, že kráľ Abdalláh II. bude prvým oceneným, ktorý dostane aj milión dolárov. Kazašský prezident vyzdvihol kráľovu snahu urobiť z Jordánska pilier stability v nepokojnom regióne Blízkeho východu. Abdalláh II. má prvú cenu prevziať na budúci mesiac na slávnosti v kazašskom hlavnom meste Astana.

 

V časoch Sovietskeho zväzu sa územie Kazachstanu nazývané Semipalatinsk využívalo na testy jadrových zbraní. Cenu odovzdajú aj ako pripomenutie zatvorenia testovacieho zariadenia v Semipalatinsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies