NKÚ: Prešovská nemocnica porušila pri obstarávaní právnych služieb zákon

NETKY.SK • 10 Október 2016, 16:23 • 2 min
NKÚ: Prešovská nemocnica porušila pri obstarávaní právnych služieb zákon

BRATISLAVA - Prešovská fakultná nemocnica mala pri nákupe právnych služieb porušiť zákon o verejnom obstarávaní. Ako vyplýva zo záverov kontroly Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ), pochybila pri cenovom prieskume aj pri stanovení ceny zákazky. Kontrola sa týkala obdobia rokov 2011 až 2015, nemocnica využíva externé právne služby od roku 2007.

slovakia

left justify in out

"Bolo zistené porušenie zákona o verejnom obstarávaní pri uskutočnení cenového prieskumu trhu na právne služby v roku 2013 a pri absencii spôsobu výpočtu stanovenia predpokladanej hodnoty zákazky k verejnému obstarávaniu na právne služby v roku 2009. Tiež nebolo dostatočne preukázané zvýšenie mesačnej odmeny v roku 2009 a nezverejnením dodatku k zmluve z roku 2011 bol porušený zákon o slobodnom prístupe k informáciám," píše sa v správe z kontroly NKÚ.

 

Zmluvu na právne služby pre prešovskú fakultnú nemocnicu kritizovala vo februári vtedajšia podpredsedníčka Národnej rady SR a terajšia poslankyňa Erika Jurinová (OĽaNO). Upozornila, že nemocnica mesačne platí za právne služby niekoľkonásobne viac ako iné zariadenia. Vedenie nemocnice jej kritiku vtedy odmietlo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies