VIDEO Barack Obama predčasne odvolil v prezidentských voľbách

NETKY.SK • 8 Október 2016, 12:04 • 2 min
VIDEO Barack Obama predčasne odvolil v prezidentských voľbách

CHICAGO - Prezident USA Barack Obama predčasne odvolil v piatok v prezidentských voľbách, ktoré sa budú konať 8. novembra - hlas odovzdal počas cesty do svojho domovského mesta Chicago v štáte Illinois. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Okolostojaci diváci Obamu nadšene vítali, keď vošiel v centre Chicaga do budovy s miestnosťou určenou na predčasné hlasovanie v prezidentských voľbách. Obama bol senátorom práve za štát Illinois, kým sa stal šéfom Bieleho domu.

 

 

Usmievajúci sa Obama si podal ruku s členmi volebnej komisie v miestnosti a poďakoval sa im za "vynikajúcu prácu", potom podišiel k elektronickému hlasovaciemu zariadeniu.

 

"Teraz ma už nevidia, však?" spýtal sa Obama členov volebnej komisie, keď zo žartu zakrýval svoje hlasovacie zariadenie pred zrakmi reportérov stojacich neďaleko.

 

Obama robil kampaň v prospech spolustraníčky, demokratickej kandidátky Hillary Clintonovej, ktorú podporuje ako svoju nástupkyňu v Oválnej pracovni. Jej súperom je republikánsky kandidát Donald Trump.

 

Obama bol v roku 2012 prvým americkým prezidentom, ktorý volil predčasne. Vtedy sa uchádzal o druhé funkčné obdobie v Bielom dome.

 

Prezident má naplánovaný víkend v Chicagu. Vo volebnej miestnosti sa zastavil medzi dvoma politickými benefičnými akciami.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies