Strelec z kalifornského Oaklandu sa vyhne súdnemu procesu

NETKY.SK • 8 Január 2013, 08:19 • 2 min
Strelec z kalifornského Oaklandu sa vyhne súdnemu procesu

Strelec z kalifornského Oaklandu sa vyhne súdnemu procesu - Krimi Muž, ktorý vlani zastrelil sedem ľudí na univerzite v kalifornskom Oaklande, nie je psychicky spôsobilý, aby podstúpil súdny proces. Rozhodol o tom v pondelok sudca v San Franciscu.

slovakia

left justify in out

img

Muž, ktorý vlani zastrelil sedem ľudí na univerzite v kalifornskom Oaklande, nie je psychicky spôsobilý, aby podstúpil súdny proces. Rozhodol o tom v pondelok sudca v San Franciscu. 

Stalo sa tak na základe posudku dvoch súdom menovaných psychiatrov, ktorí dospeli k názoru, že 44-ročný One Goh trpí paranoidnou schizofréniou. Namiesto pred súd tak priamo z vyšetrovacej väzby zrejme poputuje do štátnej psychiatrickej liečebne. 

K smrtiacej streľbe došlo 2. apríla 2012 na malej kórejskej kresťanskej univerzite Oikos v Oaklande. O život prišlo sedem ľudí a ďalší traja utrpeli zranenia. 

Útočníkom bol podľa zistení vyšetrovateľov muž juhokórejského pôvodu One Goh, ktorý predtým ukončil štúdium na univerzite pre spory s jej vedením. Samotný páchateľ akúkoľvek vinu popiera. Príbuzní niektorých obetí sa domnievajú, že svoju údajnú psychickú chorobu strelec len predstiera. 

Podľa kalifornských zákonov je možné, že One Goh ešte predstúpi pred súd niekedy v budúcnosti, ak by došlo k zásadnému zlepšeniu jeho zdravotného stavu, uviedla agentúra DPA. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies