FOTO Muž strávil, kvôli chybe lekárov 43 rokov na vozíku: Teraz môže chodiť

NETKY.SK • 26 September 2016, 14:07 • 2 min
FOTO Muž strávil, kvôli chybe lekárov 43 rokov na vozíku: Teraz môže chodiť

LISABON – Predstavte si, že po 43 rokoch strávených na invalidnom vozíku, zistíte že vám lekári určili zlú diagnózu a roky ste mohli chodiť. Asi by ste boli poriadne nahnevaní! Toto sa stalo istému Rufinovi Borregovi.

slovakia

left justify in out

Keď mal Portugalec iba 13 rokov, nemocnica v Lisabone mu diagnostikovala nevyliečiteľnú svalovú dystrofiu. Podľa denníka Jornalk de Noticias začal po oboznámení s touto diagnózou používať invalidný vozík.

 

O štyridsať rokov neskôr sa však Borrego dozvedel, že netrpí dystrofiou, ale chorobou zvanou Myasthenia gravis (veľkou svalovou slabosťou). Tá sa však dá liečiť pomocou liekov na astmu.

 

img

 

O rok neskôr mohol Borrego chodiť.

 

Ak si však myslíte, že Rufino Borrego je na lekárov nahnevaný a chce ich zažalovať, tak sa mýlite. Lekárov uistil, že sa na nich za ich chybu nehnevá. „Chcem si len užiť život,“ povedal pre portugalský denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies