Po úniku radiácie v laboratóriu v Nižnom Novgorode hospitalizovali sedem ľudí

NETKY.SK • 26 September 2016, 10:49 • 2 min
Po úniku radiácie v laboratóriu v Nižnom Novgorode hospitalizovali sedem ľudí

MOSKVA - Zranenia siedmich ľudí si koncom minulého týždňa vyžiadal únik radiácie v skúšobnom závode v ruskom Nižnom Novgorode. Agentúru TASS o tom dnes informovala tlačová služba Skúšobného strojárenského konštrukčného úradu I.I. Afrikantova (OKBM).

slovakia

left justify in out

K mimoriadnej situácii došlo uplynulý piatok, uvádza sa v tlačovom vyhlásení. Podľa neho zranených bolo sedem ľudí, pričom len jeden z nich bol zasiahnutý "zanedbateľnou dávkou žiarenia".

 

Dávka, ktorú tento zamestnanec dostal, presahuje ročnú normu, uviedol vedúci príslušného oddelenia OKBM Igor Lučnev. Dodal, že v praxi to bude znamenať, že tento zamestnanec v priebehu najbližšieho roka nebude narábať s rádioaktívnymi materiálmi.

 

Dôsledky piatkového incidentu sa neprejavili mimo laboratória. Úroveň radiácie v OKBM je v norme.

 

Zranených previezli do špecializovaného federálneho biofyzikálneho lekárskeho strediska v Moskve, dodala agentúra TASS. Podľa agentúry Interfax ich hospitalizovali pre podozrenie na ožiarenie.

 

V OKBM sa vyrábajú jadrové reaktory pre ruské lode, ponorky a zariadenie pre jadrové elektrárne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies