Austrália uvažuje nad kandidatúrou na OH 2028

NETKY.SK • 23 September 2016, 12:03 • 2 min
Austrália uvažuje nad kandidatúrou na OH 2028

BRISBANE - Austrálsky olympijský výbor (AOC) prijal pozitívne iniciatívu starostov miest na juhovýchode štátu Queensland, ktorí dali vypracovať štúdiu uskutočniteľnosti pre kandidatúru na usporiadanie olympijských hier v roku 2028.

slovakia

left justify in out

Prezident AOC John Coates za organizáciu vyjadril podporu rodiacemu sa projektu, ktorého centrom by malo byť Brisbane. Predbežné plány počítajú so zapojením Sunshine Coast a Gold Coast. Viceprezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Coates tiež pripomenul, že každý krok by mal vychádzať z odporúčaní Agendy 2020, ktorá apeluje na maximálne možné využitie už existujúcich športovísk a infraštruktúry, aby sa nezaťažovali verejné financie. Austrálčania by navyše mohli stavať na zázemí, ktoré pripravujú pre hry Commonwealthu 2018. Tie sa uskutočnia v Gold Coast.


Najmenší kontinent už usporiadal OH 1956 v Melbourne a OH 2000 v Sydney, ktoré sú dodnes považované za jedny z najlepších v dejinách.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies