Pri zosuve pôdy neďaleko hory Manaslu v Nepále zahynuli štyria turisti

NETKY.SK • 22 September 2016, 16:06 • 2 min
Pri zosuve pôdy neďaleko hory Manaslu v Nepále zahynuli štyria turisti

KÁTHMANDU - Štyria turisti dnes zahynuli a ďalších šesť utrpelo zranenia pri zosuve pôdy na vyhľadávanej trekkingovej trase neďaleko nepálskej hory Manaslu. S odvolaním sa na vyjadrenia miestnej polície o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

K zosuvu došlo dnes ráno v dedine Kerauja ležiacej v horskej oblasti nepálskeho okresu Gorkhá. Pri incidente zahynul podľa miestnej polície jeden španielsky turista a traja Nepálci.

 

Viaceré zosuvy pôdy vyvolali monzúnové dažde, ktoré vysokohorský región nepálskych Himalájí sužujú už od stredy. Telá mŕtvych turistov dnes objavil vyslaný policajný tím. Šesť zranených letecky previezli do metropoly Káthmandu.

 

V Nepále ide tento týždeň už o druhé takéto nešťastie. Štyria členovia jednej rodiny zahynuli ešte v pondelok po zosuve pôdy, ku ktorému došlo na stredozápade krajiny, pripomenula DPA.

 

Obdobie monzúnových dažďov v Nepále trvá od júla do septembra, keď pri záplavách a zosuvoch pôdy každoročne príde o život približne 300 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies