Opozícia sa chce zhovárať o J. Čentéšovi, navrhla mimoriadnu schôdzu

NETKY.SK • 9 Január 2013, 11:12 • 2 min
Opozícia sa chce zhovárať o J. Čentéšovi, navrhla mimoriadnu schôdzu

Opozícia sa chce zhovárať o J. Čentéšovi, navrhla mimoriadnu schôdzu - Politika Národná rada SR sa bude zaoberať nevymenovaním Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora.

slovakia

left justify in out

imgNárodná rada SR sa bude zaoberať nevymenovaním Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora. Opozičné strany KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd, SaS a OĽaNO totiž dnes podali návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze k tejto veci. Rokovanie musí predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) zvolať do siedmich dní. Opozícia by si chcela na schôdzi vypočuť dôvody na nevymenovanie Čentéša od prezidenta SR Ivana Gašparoviča osobne.

Opoziční poslanci nevidia dôvod na nevymenovanie Čentéša a prezidentove dôvody považujú za svojvoľné. KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd a SaS pracujú preto aj na zbieraní podpisov pod návrh obžaloby hlavy štátu za úmyselné porušenie ústavy. S iniciatívou prišla SaS. Bez Smeru-SD návrh obžaloby nemá v parlamente šancu na úspech. Šéfka klubu sociálnych demokratov Jana Laššáková nevidí dôvod na obžalobu prezidenta, dôvody na nevymenovanie Čentéša považuje za legitímne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies