V Rusku sa začala ťažba uhľovodíkov z Vastočno-Messjachského náleziska

NETKY.SK • 22 September 2016, 08:50 • 2 min
V Rusku sa začala ťažba uhľovodíkov z Vastočno-Messjachského náleziska

MOSKVA - Na Gydanskom polostrove za polárnym kruhom sa začala v stredu (21. 9.) komerčná ťažba ropy z Vastočno-Messjachského poľa. Informoval o tom 1. kanál Ruskej televízie.

slovakia

left justify in out

Investormi projektu boli spoločnosti Gazprom a Rosnefť. Od prvého príchodu geológov po začatie ťažby uplynuli desaťročia.

Šéf Gazpromu Alexej Miller uviedol, že do sprístupnenia ložiska investovali partneri 85 miliárd RUB (1,19 miliardy eur). Experti predpokladajú, že je v ňom vyťažiteľných vyše 340 miliónov ton strategickej suroviny a viac ako 100 miliárd kubických metrov zemného plynu. Miller doplnil, že z ložiska by sa malo ťažiť do roku 2040. Dovtedy obe spoločnosti odvedú na všetkých druhoch daní jeden bilión RUB.

 

Prezident Vladimir Putin, ktorý dal pokyn na začatie komerčnej ťažby prostredníctvom videomosta, povedal, že sprístupnené ropné pole je v krajine najsevernejšie zo všetkých aktívnych ropných ložísk. Pri jeho sprístupňovaní sa použili najnovšie technológie známe v sektore.

 

Z Gydanského polostrova však prieskumníci neodchádzajú. Začnú sprístupňovať ložisko ropy a zemného plynu Západo-Messjachského náleziska. Nijaké podrobnosti o jeho objeme ropy a zemného plynu televízia neuverejnila.

 

(1 EUR = 71,7138 RUB)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies