Strana Sieť sa bude v sobotu radiť o svojej budúcnosti

NETKY.SK • 21 September 2016, 14:13 • 2 min
Strana Sieť sa bude v sobotu radiť o svojej budúcnosti

BRATISLAVA – Rozhodovanie o ďalšom pôsobení Siete v slovenskom politickom prostredí bude hlavnou témou Rady regiónov. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa strany Karmen Németová.

slovakia

left justify in out

Strana s novým predsedom Romanom Brecelym na čele bude rozhodovať o svojej budúcnosti v sobotu dopoludnia v Žiline. „Ide o stretnutie predsedov miestnych centier, predsedov oblastných centier s vedením Siete a členmi Predsedníctva ako aj s poslancami Národnej rady SR,“ povedala hovorkyňa Németová. Dodala, že hlavným zámerom je do rozhodovania o ďalšom pôsobení Siete v slovenskom politickom prostredí priamo zapojiť regionálne štruktúry.


Po tom, čo sa po neúspechoch strany Radoslav Procházka vzdal postu predsedu, delegáti na straníckom sneme v auguste zvolili za jeho nástupcu vtedajšieho ministra dopravy Romana Brecelyho. Keďže však nespokojná pätica poslancov na čele s Andrejom Hrnčiarom nedostala ani od nového predsedu Siete Romana Brecelyho žiadne záruky na odstránenie dôvodov ich nespokojnosti, zvolili odchod zo Siete.

 

Dnes sú už Andrej Hrnčiar, Eduard Adamčík, Katarína Cséfalvayová, Martin Fedor a Igor Janckulík členmi poslaneckého klubu strany Most-Híd. Momentálne má Sieť v parlamente len dvoch poslancov - Radoslava Procházku a Alenu Bašistovú. Procházka sa chce stať sudcom v Luxemburgu. Brecely po poslednej koaličnej rade vyhlásil, že Sieť sa chce zlúčiť s niektorou z vládnych strán, žiadna z nich o to nejaví záujem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies