Na trati zahynul jeden človek, množia sa prípady vandalizmu a krádeží

NETKY.SK • 19 September 2016, 12:20 • 2 min
Na trati zahynul jeden človek, množia sa prípady vandalizmu a krádeží

BRATISLAVA - Na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) zahynula počas uplynulého týždňa jedna osoba. Stalo sa tak na úseku Barca - Haniska pri Košiciach, kedy rýchlik narazil do muža stojaceho v koľajisku.

slovakia

left justify in out

V tomto prípade išlo o samovraždu. TASR o tom dnes informovala Ivana Popluhárová z odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva ŽSR.

 

Na železničnom priecestí vo Veľkom Mederi sa zasa v piatok (16.9.) zrazil kamión s vlakom, ktorý sa následne vykoľajil. Pri nehode traja ľudia utrpeli ťažké zranenie a ďalších 30 ľahké. Okrem toho došlo aj k poškodeniu železničnej infraštruktúry a prerušeniu dopravy v úseku Zemianska Olča - Veľký Meder v čase od 7.16 do 21.05 h. "Železnice upozorňujú na ľahostajnosť osôb a vodičov pohybujúcich sa v okolí železničných tratí a priecestí a taktiež na nepozornosť vodičov. Preto vyzývajú verejnosť na opatrnosť pri pohybe v blízkosti železničnej trate a dodržiavanie ustanovení zákona o dráhach a zákona o premávke na pozemných komunikáciách," zdôraznila Popluhárová.

 

Železnice zároveň zaevidovali aj niekoľko mimoriadne nebezpečných prípadov. Jeden z nich sa stal v úseku Liptovský Mikuláš – Výhybňa Paludza, kedy pluh rušňa zachytil osobu sediacu na koľaji. Tá bola zjavne pod vplyvom alkoholu a hoci sa snažila z koľajiska odísť, vlak ju zachytil. Keď vlak zastavil, osoba z miesta ušla. V Leopoldove zasa dozorca musel privolať políciu k podnapitej osobe, ktorá sa najprv pohybovala po nástupišti a neskôr aj v koľajisku.

 

Ničím nezvyčajným neboli minulý týždeň ani rôzne prípady vandalizmu a krádeží. Vo Svätom Jure odcudzili stojan na bicykle, v úseku Varín – Vrútky narazil vlak do dreveného predmetu, ktorý bol v koľajisku. V Žiline musela asistovať polície kvôli agresívnemu cestujúcemu. "Vlak zastavil pred stanicou Žilina pri vchodovom návestidle, pretože dotyčný cestujúci použil záchrannú brzdu. Následne sa zistilo, že porozbíjal sklené výplne vo vozňoch, pričom sa sám porezal a silne zakrvavil dva vozne," uviedla Poluhárová s tým, že poškodených bolo päť vozňov. V úseku Piešťany – Veľké Kostoľany zasa pri kontrole cestovných dokladov napadli dvaja cestujúci v rýchliku vlakvedúceho.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies