Muži, ktorí brutálne znásilnili mladú študentku, konali cielene

NETKY.SK • 11 Január 2013, 13:04 • 2 min
Muži, ktorí brutálne znásilnili mladú študentku, konali cielene

Muži, ktorí brutálne znásilnili mladú študentku, konali cielene - Krimi Skupina útočníkov, ktorá pred tromi týždňami v indickom Naí Dillí brutálne znásilnila a zbila študentku medicíny, konala cielene. Agentúra Reuters s odvolaním sa na policajnú správu i

slovakia

left justify in out

img

Skupina útočníkov, ktorá pred tromi týždňami v indickom Naí Dillí brutálne znásilnila a zbila študentku medicíny, konala cielene. Agentúra Reuters s odvolaním sa na policajnú správu informovala, že sa muži vopred dohodli, ako sa zmocnia nejakej ženy, ktorú potom znásilnia a zabijú. 

Spis, ktorý prokuratúra predložila vyšetrujúcim orgánom, obsahuje 600 strán s výpoveďami obvinených i svedkov, ako aj lekárske správy, výsledky analýz DNA a dôkazy svedčiace o vine páchateľov. Sú medzi nimi ich zakrvavené odevy a predmety, ktoré použili pri brutálnom útoku.

Z únosu, hromadného znásilnenia a zabitia boli obvinení piati muži, šiesty páchateľ bude zrejme súdený pred súdom pre mladistvých.

Obhajoba troch z obvinených však už deklarovala, že v kauze brutálneho znásilnenia a zbitia s následkom smrti v prípade študentky medicíny by mali byť zbavení viny pre chyby vo vyšetrovaní a nedostatok dôkazov. Okrem toho vyšetrovateľom vytkla, že ich mandantom bol dlhý čas odopieraný prístup k právnikovi.

Zo spisu vyplýva, že páchatelia sa 16. decembra zišli na večeri na chudobnom predmestí Naí Dillí a dohodli sa, že nájdu nejakú ženu, znásilnia ju a zabijú. Keď obvinený Rám Singh, ktorý pracoval ako vodič školského autobusu, skončil pracovnú zmenu, vydali sa autobusom hľadať si obeť. Tou sa stala 23-ročná študentka medicíny s jej priateľom, ktorí hľadali spôsob, ako sa dostať domov z blízkosti nákupného centra na juhu Naí Dillí, kde boli na filmovom predstavení.

Polícia zatkla Singha deň po znásilnení na základe záznamu z bezpečnostnej kamery jedného z hotelov pozdĺž trasy autobusu. Singh mal ešte stále oblečené tričko so stopami krvi obete. Pri výsluchu sa k činu priznal, naviedol políciu na stopu spolupáchateľov a vydal policajtom aj železné tyče, ktorými obete bili a mladú ženu mučili tak, že jej poškodili viacero vnútorných orgánov.

Po útoku sa Singh snažil očistiť vnútro autobusu oblečením mladej ženy, ktoré potom spolu s inými dôkazmi spálil pri svojom dome. Polícia má na to ako dôkaz výpovede jeho susedov, ktorí sa prišli k ohňu zohriať. 

Mladú ženu a muža po čine páchatelia nahých vyhodili z autobusu a snažili sa po nich prejsť kolesami vozidla. Mužovi sa však podarilo ženu včas odtiahnuť do bezpečia, uvádza sa v správe.

Obeť znásilnenia utrpela vážne vnútorné zranenia, ktorým podľahla 28. decembra v špecializovanej singapurskej nemocnici, kam ju previezli z Indie.

Brutálny čin vyvolal masové pouličné protesty v celej Indii a vyústil v prísľub vlády, že bude páchateľov sexuálnych trestných činov trestať prísnejšie. Indické štáty, šokované brutálnym útokom, začali avizovať opatrenia na ochranu žien a urýchľovať vyšetrovanie a procesy v prípadoch sexuálnych trestných činov. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies