LM: Triumf Atlética v Eindhovene, Ňíguez napodobnil McManamana

NETKY.SK • 14 September 2016, 12:12 • 2 min
LM: Triumf Atlética v Eindhovene, Ňíguez napodobnil McManamana

EINDHOVEN - Finalista uplynulého ročníka futbalovej Ligy majstrov Atlético Madrid vstúpil do hlavnej fázy tohtosezónnej edície európskeho pohára číslo jeden víťazstvom 1:0 v holandskom Eindhovene.

slovakia

left justify in out

Jediný gól duelu na Philips Stadione zaznamenal v 43. min stredopoliar Saúl Ňíguez podobne efektným volejom, akým sa v minulosti prezentoval trebárs Angličan Steve McManaman vo farbách Realu Madrid vo finále LM 1999/2000.

 

"Dosiahli sme veľké víťazstvo, tvrdo sme oň bojovali. Vieme, že víťazný vstup do súťaže je mimoriadne dôležitý, dúfame, že takto budeme naďalej pokračovať. V druhom polčase hráči PSV vyvinuli tlak, ale dobre sme bránili a udržali čisté konto," vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) gólový hrdina zápasu Saúl Ňíguez.

 

PSV mohlo tesne pred prestávkou vyrovnať, no Mexičan Andrés Guardado pohrdol možnosťou skórovať z pokutového kopu. Slovinský gólman Jan Oblak zneškodnil obe penalty, ktorým v ostatnom období čelil v LM. Vo vlaňajšom semifinále nepustil za svoj chrbát pokus Thomasa Müllera z Bayernu Mníchov. Práve Bavori budú 28. septembra najbližším súperom "Los Colchoneros" v rámci D-skupiny.

 

"Musím uznať, bol to ťažký zápas, čelili sme kvalitnému mužstvu. Tri body z Eindhovenu sú veľmi dôležité. V prvom polčase sme strelili gól, ale po zmene strán sa nám nedarilo poistiť naše vedenie. Odchádzame domov spokojní, ale ešte máme čo zlepšovať," povedal po stretnutí tréner Atlética Diego Simeone. "Vieme, že sme schopní zdolať kohokoľvek. Dnes sme ukázali, že dokážeme hrať aj bez lopty," dodal ľavý obranca španielskeho tímu Filipe Luís.

 

PSV Eindhoven a Atlético Madrid sa v LM stretli aj v minulej sezóne. V osemfinále boli napokon úspešnejší Madridčania, tí prenikli ďalej po dvoch bezgólových remízach a úspešnejšie zvládnutému jedenástkovému rozstrelu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies