Lev chce konečne zdolať Slovan, v utorok môže padnúť divácky rekord

NETKY.SK • 14 Január 2013, 13:02 • 2 min
Lev chce konečne zdolať Slovan, v utorok môže padnúť divácky rekord

Lev chce konečne zdolať Slovan, v utorok môže padnúť divácky rekord - Hokej Hokejisti HC Lev Praha si pred tretím česko-slovenským derby v Kontinentálnej hokejovej lige veria a po dvoch prehrách chcú v utorok Slovan Bratislava konečne zdolať. Levom patrí

slovakia

left justify in out

imgHokejisti HC Lev Praha si pred tretím česko-slovenským derby v Kontinentálnej hokejovej lige veria a po dvoch prehrách chcú v utorok Slovan Bratislava konečne zdolať.
      Levom patrí v tabuľke Západnej konferencie siedma priečka a na šiesty Slovan strácajú iba tri body. Utorňajší duel pred pravdepodobne vypredanou O2 Arénou tak bude mať okrem veľkej prestíže aj nesmierny význam v boji o play off. "Na zápas sa veľmi tešíme. Už je načase, aby sme Slovan zdolali," vyhlásil pre hokej.cz asistent trénera pražského tímu Jiří Kalous.
      Vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech "belasých", ktorí vyhrali oba zápasy v premiérovej sezóne v KHL zhodne 2:1. Aj preto chcú Pražania konečne zvíťaziť. "Motivácia je veľká, dvakrát sme so Slovanom tesne prehrali o jediný gól. Chceme v každom prípade urobiť všetko pre to, aby trojbodový zisk zostal doma," pokračoval tréner.
      Slovan má miernu výhodu v tom, že pred utorňajším duelom mal šesť dní voľna oproti štyrom, ktoré mal na prípravu jeho súper. "Kládli sme dôraz na regeneráciu a tréningové zaťaženie. Chceli sme to skĺbiť tak, aby sa hráči dali dohromady a boli pripravení na pokračujúce boje," povedal pre hokej.cz Kalous.
      Pražania môžu v zápase počítať aj s novými posilami - fínskym obrancom Samim Lepistöm a krídelníkmi Richardom Gyngem zo Švédska a Aleksandrsom Niživijsom z Lotyšska. "V tréningu sa javia dobre, no zápas je druhá vec. Uvidíme, ako bude klapať súhra, pretože čas na zohratie bol krátky. Sú to ale kvalitní hráči, takže dojmy máme výborné." Slovan posilnil iba český zadák Tomáš Mojžíš, ktorý prišiel do Bratislavy práve z Leva.
      Na zápas do O2 Arény sa chystá veľká skupina fanúšikov Slovana, podľa niektorých odhadov až desaťtisíc, takže rovnako ako v prvom zápase v Prahe by mohli mať "belasí" domácu atmosféru. V prípade, že bude hala s kapacitou až 18.000 divákov vypredaná, bude to nový rekord KHL. Doterajší drží tiež Lev, na zápas s Dinamom Moskva prišlo do O2 Arény vyše 16.000 divákov.
      Napriek odhodlaniu Pražanov zmierniť nepriaznivú vzájomnú bilanciu to nebudú mať ľahké. "Slovan hrá výborne v defenzíve, má ju skvele organizovanú. Navyše disponuje brejkovými hráčmi, neuveriteľne im chytá aj brankár. Celý tím hrá kompaktne, je to ťažký súper," dodal Kalous.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies