Prezident Barack Obama odmietol vyjednávať o dlhovom strope

NETKY.SK • 15 Január 2013, 07:45 • 2 min
Prezident Barack Obama odmietol vyjednávať o dlhovom strope

Prezident Barack Obama odmietol vyjednávať o dlhovom strope - Politika Americký prezident Barack Obama v pondelok odmietol akékoľvek vyjednávanie s republikánmi ohľadom zvýšenia dlhového stropu, do ktorého si USA môžu požičiavať. Obvinil pritom svojich op

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama v pondelok odmietol akékoľvek vyjednávanie s republikánmi ohľadom zvýšenia dlhového stropu, do ktorého si USA môžu požičiavať.

Obvinil pritom svojich oponentov zo snahy získať výkupné za nezruinovanie ekonomiky v poslednom fiškálnom boji.

Na tlačovej konferencii v Bielom dome - ktorej cieľom bolo propagovanie Obamovho postoja k rozpočtu - prezident prisľúbil nevymeniť škrty vo vládnych výdavkoch, o ktoré sa snažia republikáni, za zvýšenie výpožičného limitu.

"To, čo neurobím, je podstúpenie vyjednávanie so zbraňou na hlave amerického ľudu," povedalObama.

S dohodu o zabránení ekonomike v prekročení "fiškálneho útesu" starej sotva dva týždne sa Washington pustil do boja v ďalšej fiškálnej záležitosti: dlhovom strope, ktorý stanovuje, koľko si vláda môže požičať, píše agentúra Reuters.

Riaditeľ amerického Federálneho rezervného systému Ben Bernanke varoval v pondelok vo svojom vyhlásení, že ak Spojené štáty nezvýšia svoj dlhový limit, mohli by sa dostať do insolventnosti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies