Lavrov a Kerry budú v Ženeve rokovať o možnostiach vojenskej spolupráce v Sýrii

NETKY.SK • 7 September 2016, 20:46 • 2 min
Lavrov a Kerry budú v Ženeve rokovať o možnostiach vojenskej spolupráce v Sýrii

MOSKVA - Hlavní diplomatickí predstavitelia Spojených štátov a Ruska sa vo štvrtok a v piatok stretnú vo švajčiarskej Ženeve, aby prerokovali možnosti vojenskej spolupráce v Sýrii. Oznámilo to dnes ruské ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov a jeho americký rezortný kolega John Kerry sa na detailoch pripravovaného stretnutia dohodli v dnešnom telefonickom rozhovore.

 

Schôdzka by mala podľa agentúry AP vychádzať z tém a záverov, ku ktorým dospeli hlavy oboch krajín v pondelok na neformálnom rokovaní popri summite skupiny G20 v čínskom meste Chang-čou.

 

Biely dom komentoval, že prezidenti Barack Obama a Vladimir Putin sa na schôdzke počas summitu G20 v debate o nastolení trvalého celoštátneho prímeria v Sýrii príliš neposunuli.

 

Lavrov a Kerry by mali v Ženeve okrem prímeria hovoriť aj o opatreniach, ktoré pomôžu pri širšej distribúcii humanitárnej pomoci sýrskym civilistom, uvádza vyhlásenie ruského ministerstva zahraničných vecí.

 

Americký rezort zahraničných vecí už cez víkend vyhlásil, že sa usiluje o dosiahnutie celoštátneho prímeria medzi silami režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada a umiernenými povstalcami, a nielen o ďalšie "prerušenia násilností", ktoré budú iba dočasné a zastavia boje len v niektorých mestách a oblastiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies