Maďari zadržali Afganca, ktorý v Nemecku zavraždil manželku

NETKY.SK • 7 September 2016, 18:05 • 2 min
Maďari zadržali Afganca, ktorý v Nemecku zavraždil manželku

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia zadržala Afganca, ktorý sa po vražde v Nemecku snažil utiecť cez Maďarsko. Informoval o tom dnes spravodajský server hirado.hu, podľa ktorého muža so štyrmi maloletými deťmi zadržali pri kontrole medzinárodného vlaku smerujúceho do Belehradu.

slovakia

left justify in out

Vlak kontrolovali policajti minulý štvrtok v juhomaďarskej prihraničnej stanici Kelebia, kde 32-ročného muža bez cestovných dokladov s deťmi vysadili z vlaku. Európska agentúra Frontex, ktorá koordinuje operačnú spoluprácu medzi členskými štátmi v oblasti riadenia vonkajších hraníc, maďarským orgánom oznámila, že po Afgancovi už pátra nemecká polícia.

 

Podľa doterajších výsledkov vyšetrovania sa muž 30. augusta pohádal s manželkou na robotníckej ubytovni v meste Hoyerswerda v spolkovej krajine Sasko a udusil ju. Po tomto čine vzal deti a ušiel cez Rakúsko do Maďarska. Na základe medzinárodného zatykača nariadil budapeštiansky súd jeho vzatie do vydávacej väzby. Nemecké orgány by ho mali prevziať do 15. septembra, píše hirado.hu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies