US Open: Murray s Nišikorim postúpili suverénne do štvrťfinále dvojhry

NETKY.SK • 6 September 2016, 07:48 • 2 min
US Open: Murray s Nišikorim postúpili suverénne do štvrťfinále dvojhry

NEW YORK - Britský tenista Andy Murray a Japonec Kei Nišikori nastúpia proti sebe vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

slovakia

left justify in out

Murray v osemfinále ako nasadená dvojka deklasoval Bulhara Grigora Dimitrova 6:1, 6:2, 6:2. Nišikori v pozícii turnajovej šestky vyradil chorvátskeho dlháňa Iva Karloviča 6:3, 6:4, 7:6 (4).

 

Murray urobil s talentovaným Dimitrovom krátky proces a potvrdil, že počas tohto leta hra v životnej forme. Po obnovení spolupráce s trénerom Ivanom Lendlom triumfoval vo Wimbledone, v Riu de Janeiro obhájil olympijské zlato z Londýna 2012. "Nedal som Dimitrovovi žiadnu šancu pomýšľať na prípadný zvrat. Od začiatku som držal opraty zápasu pevne v rukách. Základom bolo kvalitné podanie, vďaka môjmu servisu som dnes získal veľa ľahkých fiftínov. Podmienky na tohtoročnom US Open mi umožňujú podávať rýchlejšie, je to pre mňa výhoda. V porovnaní s predchádzajúcim zápasom som použil raketu so silnejším výpletom a mohol som do loptičiek udierať o niečo tvrdšie," citovala slová rodáka zo škótskeho Dunblane agentúra AP.

 

Dimitrov priznal, že na Murrayho v pondelok na centri Arthura Ashea nemal. "Došlej mi dych, nezvládol som to fyzicky ani mentálne. Andy potvrdil, že je teraz najlepší hráč na okruhu ATP. V uplynulých mesiacoch vyhral 26 z 27 stretnutí, čo hovorí jasnou rečou. V lete prehral iba jediný raz - vo finále turnaja v Cincinnati s Marinom Čiličom."

 

muži - dvojhra - osemfinále:

Andy Murray (2-V. Brit.) - Grigor Dimitrov (22-Bul.) 6:1, 6:2, 6:2, Kei Nišikori (6-Jap.) - Ivo Karlovič (21-Chor.) 6:3, 6:4, 7:6 (4)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies