Exprezidenta Srbska a Čiernej Hory zavreli do väzenia, musí vrátiť vyše milión eur

NETKY.SK • 5 September 2016, 19:02 • 2 min
Exprezidenta Srbska a Čiernej Hory zavreli do väzenia, musí vrátiť vyše milión eur

PODGORICA - Bývalého prezidenta Srbska a Čiernej Hory Svetozara Maroviča poslali za korupciu na 22 mesiacov do väzenia, a to na základe dohody o vine a treste, ako o tom dnes informoval súd v Podgorici.

slovakia

left justify in out

Jeden z najvýznamnejších politikov balkánskej krajiny, ktorá sa v budúcnosti stane členom Severoatlantickej aliancie a usiluje aj o vstup do Európskej únie, pôsobil v meste Budva ako hlava kriminálneho zoskupenia, ktoré sa obohatilo rádovo o milióny eur na stavebných projektoch a pri obchodovaní s pozemkami. Maroviča súd zaviazal navyše k vráteniu sumy 1,1 milióna eur, vyplýva z informácií tlačovej agentúry DPA.

 

V balkánskych štátoch, v ktorých je korupcia všadeprítomná, doteraz právoplatne neodsúdili za nezákonné aktivity tohto typu ani jediného špičkového politika. Bývalý chorvátsky premiér Ivo Sanader dostal síce za korupciu vo viacerých prípadoch trest desiatich rokov väzenia, avšak medzičasom je na slobode v očakávaní obnovených procesov, od ktorých očakáva svoje oslobodenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies