LM: Košice nastúpia v Berne, Nitra v Plzni

NETKY.SK • 2 September 2016, 13:19 • 2 min
LM: Košice nastúpia v Berne, Nitra v Plzni

KOŠICE - Hokejistov Košíc a Nitry čakajú v sobotu 3. septembra náročné stretnutia u súperov v skupinovej fáze Ligy majstrov 2016/2017. Kým úradujúci šampión spod Zobora sa predstaví na ľade Plzne, "oceliari" nastúpia vo švajčiarskom Berne.

slovakia

left justify in out

Pre Košice to bude posledný zápas v skupinovej fáze a na definitívu postupu potrebujú v hlavnom meste Švajčiarska získať všetky tri body. Prienik do šestnásťfinále môžu z M-skupiny získať aj v prípade zaváhania, no budú musieť čakať do utorka na výsledok duelu Bernu s Linzom. Rakúšania však potom nesmú vo Švajčiarsku získať viac bodov ako Košičania. Zverenci trénera Rostislava Čadu to budú mať v sobotu veľmi náročné, keďže doma Bernu podľahli 3:6. "Myslím si, že náš čaká veľmi podobný zápas ako bol prvý v Košiciach. Súper bude mať k dispozícii aj ďalších Kanaďanov a to ich silu iba zvyšuje. Bern má obrovskú kvalitu, ale my hráme o postup. Máme to všetko vo svojich rukách. Jedno je jasné: ak chceme vyhrať, musíme podať výkon na hranici svojich možností a potrebovať budeme aj kúsok šťastia," povedal pre hokej.sk útočník Gabriel Spilar.

 

V J-skupine je situácia zamotaná a po dvoch dueloch majú všetci traja účastníci na svojom konte po tri body. Nitra si v domácom súboji poradila s Plzňou 2:1, v odvete však slovenský majster očakáva iný zápas, ako bol 27. augusta na Slovensku. "Tréner Plzne bol po zápase nahnevaný na výkon svojich zverencov. Vedia zahrať lepšie a dôraznejšie, budú chcieť odčiniť prehru u nás," povedal pre klubový web HK Nitry asistent trénera Dušan Milo. V prípade bodového zisku z Plzne môžu hokejisti Nitry reálne pomýšľať na postup do šestnásťfinále. "Zatiaľ o tom nahlas nehovoríme. V Plzni sa určite pokúsime získať nejaké body, ale ukazuje sa, že o všetkom asi rozhodne domáci zápas so Stavangerom. Ten by mal byť kľúčový,“ dodal Milo.

Najbližší program slovenských tímov v hokejovej Lige majstrov 2016/2017:
sobota 3. septembra
J-skupina: HC Škoda Plzeň (ČR) - HK Nitra (17.00)
M-skupina: SC Bern (Švaj.) - HC Košice (19.45)

Tabuľka J-skupiny:
1. Plzeň 2 1 0 0 1 4:2 3
2. Nitra 2 1 0 0 1 3:3 3
3. Stavanger 2 1 0 0 1 2:4 3

Tabuľka M-skupiny:
1. Bern 2 2 0 0 0 9:4 6
2. Linz 3 1 0 0 2 7:9 3
3. Košice 3 1 0 0 2 9:12 3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies