Do kampane referenda proti kvótam v Maďarsku sa zapojí aj Amnesty International

NETKY.SK • 2 September 2016, 12:35 • 2 min
Do kampane referenda proti kvótam v Maďarsku sa zapojí aj Amnesty International

BUDAPEŠŤ - Do kampane pred októbrovým maďarským referendom proti utečeneckým kvótam sa zapojí aj maďarská kancelária medzinárodnej organizácie pre ochranu ľudských práv Amnesty International (AI), ktorá o tom dnes informovala agentúru MTI.

slovakia

left justify in out

Cieľom informačnej kampane AI pod názvom "Dozveď sa viac" je poskytnúť maďarským voličom čo najviac dôležitých informácií týkajúcich sa referenda, utečencov a žiadateľov o azyl.

 

Ľudskoprávna organizácia uviedla, že pre tých, ktorí by naozaj chceli pochopiť význam plebiscitu, mieni vykresliť objektívny a presný obraz v porovnaní s kampaňou maďarskej vlády, ktorá je zameraná proti cudzincom.

 

AI pripraví v nadchádzajúcom mesiaci každý týždeň nový blok, ktorým sa bude snažiť vyvrátiť predsudky a zodpovedať najčastejšie sa vyskytujúce otázky o utečenectve i ľudovom hlasovaní.

 

Organizácia pripomína, že 15. septembra bude prvé výročie uzatvorenia srbskej hranice maďarskými orgánmi, keď boli v Maďarsku sprísnené aj právne normy týkajúce sa utečencov. Sprísnením zákona boli ľudia odkázaní na medzinárodnú pomoc fyzicky i právne vykázaní z Maďarska.

 

Maďarský prezident János Áder vypísal referendum na 2. októbra. Otázka plebiscitu znie: "Ste za to, aby Európska únia mohla aj bez súhlasu maďarského parlamentu stanoviť povinné presídlenie nemaďarských občanov do Maďarska?"

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies