Depardieu si vyberá pozemok pre svoj nový dom

NETKY.SK • 21 Január 2013, 13:25 • 2 min
Depardieu si vyberá pozemok pre svoj nový dom

Depardieu si vyberá pozemok pre svoj nový dom - Celebrity Francúzsky herec Gérard Depardieu, ktorý nedávno získal ruské občianstvo, chce, aby jeho nový dom stál v dedine Belyje Stolby, ležiacej približne 30 kilometrov južne od Moskvy. S odvolaním sa na ru

slovakia

left justify in out

imgFrancúzsky herec Gérard Depardieu, ktorý nedávno získal ruské občianstvo, chce, aby jeho nový dom stál v dedine Belyje Stolby, ležiacej približne 30 kilometrov južne od Moskvy. S odvolaním sa na ruské médiá o tom napísal francúzsky spravodajský server Le Nouvel Observateur.

Lokalita ho prilákala jazerom bohatým na ryby a brezovými lesmi. "Sadnem si na breh s udicou, niečo ulovím, prejdem sa po brezovom lese... Zbožňujem brezy," vyhlásil herec. V dedine si chce dať postaviť"veľký a pekný dom z dreva", napísal ruský denník Komsomoľskaja pravda. 

Ruská tlač pripomína, že v dedine Belyje Stolby sídli ruský štátny filmový archív. Tesne vedľa areálu Gosfilmofondu kúpil Depardieu pozemok s rozlohou 1700 m2.

Hercov zámer potvrdil aj riaditeľ filmového archívu Nikolaj Borodačev, ktorý je Depardieuovým priateľom. "Keď videl prírodu, brezy, jazero s divokými kačkami, kde sa dajú chytať ryby, rozhodol sa usadiť sa tu," spresnil Borodačev. Podľa jeho slov sa so stavbou Depardieuovho domu už začalo."Požiadal ma, aby sme začali stavať dom - veľký, krásny a celý z dreva," dodal.

Depardieu si kúpil nehnuteľnosť v Belgicku, kam sa presťahoval z Francúzska, aby sa vyhol vysokej dani, ktorú na príjmy nad milión eur ročne uvalila francúzska socialistická vláda. Požiadal aj o občianstvo Ruska, ktoré má ešte nižšie zdanenie príjmov ako Belgicko. 

Ruský prezident Vladimir Putin jeho žiadosti prednostne vyhovel a ruský pas mu odovzdal 6. januára v čiernomorskom letovisku Soči.

Francúzska vláda sa momentálne zaoberá návrhmi, ako zmeniť spomínanú superdaň, keďže najvyšší súd stanovil, že nie je v súlade s ústavou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies