Trnavský jarmok bude väčší ako po minulé roky

NETKY.SK • 28 August 2016, 15:14 • 2 min
Trnavský jarmok bude väčší ako po minulé roky

TRNAVA - Pre návštevníkov Trnavského jarmoku bude v tomto roku pripravených až 430 stánkov s komerčným tovarom, 170 stánkov s výrobkami remeselníkov a 39 stánkov s občerstvením. Počet stánkov tak bude výrazne vyšší ako vlani, radnica skúša jarmok rozšíriť o osemdesiat predajných miest popri City Arene na Ulici Dolné bašty. Najväčšie spoločensko-kultúrne podujatie v Trnave sa bude v centre mesta konať od štvrtka 8. septembra do nedele 11. septembra.

slovakia

left justify in out

Minulý rok jarmok zarobil radnici viac ako 70-tisíc eur. Primátor Trnavy Peter Bročka avizuje postupné skultivovanie jarmoku v občerstvovacích centrách, aj keby to malo ísť na úkor zisku. Sľubuje viac ľudí na nepretržité čistenie priestoru týchto centier, kultivovanejšie prostredie a postupné zavedenie ďalších zlepšení. "Nemám problém, aby časť nákladov zobralo na seba mesto. Pre niekoho je jarmok hlavne o číslach, ja sa chcem sústrediť na zážitok,“ povedal Bročka pri vyhodnotení vlaňajšieho jarmoku.


Predajcovia cigánskej, burčiaku a ďalších jarmočných špecialít zaplatia za plochu pre každý svoj stánok 1 200 eur, čo je o dvesto eur viac ako vlani. Obchodníci s iným tovarom platia 350 eur, živnostníci s cukrovou vatou, medovníkmi, balónikmi a ďalšími drobnosťami 250 eur. V prípade niektorých tovarov sú stanovené nižšie poplatky. Prevádzkovateľ kolotočov za plochu na Dolnopotočnej ulici zaplatí 25-tisíc eur, ďalšie kolotoče budú na súkromných pozemkoch. Príjmy z Trnavského jarmoku majú v tomto roku dosiahnuť 174-tisíc eur, výdavky 100-tisíc eur.

 

Súbežne s jarmokom bude v Bernolákovom parku aj podujatie Stredovek pod hradbami, na ktorom rôzne šermiarske skupiny priblížia život predkov v rôznych obdobiach stredoveku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies