Merkelová: Brexit nám ukazuje, že musíme viac komunikovať

NETKY.SK • 26 August 2016, 17:15 • 2 min
Merkelová: Brexit nám ukazuje, že musíme viac komunikovať

VARŠAVA - Rozhodnutie Británie vystúpiť z Európskej únie odhalilo potrebu lepšej komunikácie vo vnútri európskeho bloku vystavenému bezpečnostným a ekonomickým výzvam. Nemecká kancelárka Angela Merkelová to povedala dnes pred rokovaním s lídrami štvorice krajín Vyšehradskej štvorky (V4) vo Varšave.

slovakia

left justify in out

Je "dôležité, aby sme sa navzájom počúvali na úrovni rôznych formátov", povedala Merkelová. "Pretože odchod Británie nie je iba takým javom - je to hlboký zásah do histórie a integrácie Európskej únie, a preto musíme nájsť presnú odpoveď," citovala ju agentúra DPA.

 

Témou stretnutia v poľskej metropole je okrem iného budúcnosť Európskej únie po vystúpení Spojeného kráľovstva. Merkelová pricestovala do Varšavy aj na to, aby s premiérmi Česka, Maďarska, Slovenska a Poľska prerokovala nadchádzajúci septembrový summit v Bratislave, pričom iniciatívu na jeho usporiadanie ocenila. Stretnutie predsedov krajín EÚ - bez Británie - bude zamerané na prediskutovanie otázok, ktoré vystúpili na povrch v čase po britskom referende o členstve v únii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies