Royal Bank of Canada vykázala rekordný čistý zisk

NETKY.SK • 24 August 2016, 15:12 • 2 min
Royal Bank of Canada vykázala rekordný čistý zisk

TORONTO - Najväčšia kanadská banka Royal Bank of Canada za svoj tretí účtovný kvartál, ktorý sa skončil v závere júla, vykázala rekordný čistý zisk v objeme 2,895 mld. USD.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s rovnakým kvartálom predchádzajúceho účtovného roka sa čistý zisk banky zvýšil o 420 mil. USD, čiže o 17 percent a v porovnaní s druhým účtovným kvartálom tohto roka stúpol o 322 mil. USD, čiže o 13 percent. Banka o tom informovala v stredu na svojej internetovej stránke.


Čistý zisk banky v jej treťom kvartáli však vylepšilo to, že získala 235 mil. USD po zdanení z predaja svojej divízie poistenia domov a áut poisťovacej spoločnosti Aviva Canada. Bez zahrnutia tohto jednorazového príjmu bol jej čistý zisk za máj až júl na úrovni 2,660 mld. USD a medziročne bol vyšší o 185 mil. USD, čiže o 7 percent. Medzikvartálne bez zahrnutia tohto predaja sa čistý zisk Royal Bank of Canada zvýšil o 87 mil. USD, čiže o 3 percentá.


"Naša silná kapitálová pozícia nám umožnila v treťom štvrťroku spätne odkúpiť kmeňové akcie za 292 mil. USD," uviedol generálny riaditeľ banky Dave McKay. Royal Bank of Canada zároveň oznámila, že zvyšuje svoje kvartálne dividendy o dve percentá na sumu 83 centov na kmeňovú akciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies