Koniec Kotlebovej ĽSNS?! Generálny prokurátor uvažuje o jej rozpustení

NETKY.SK • 23 August 2016, 11:27 • 2 min
Koniec Kotlebovej ĽSNS?! Generálny prokurátor uvažuje o jej rozpustení

BRATISLAVA - Blíži sa koniec kotlebovcov? Generálny prokurátor Jaromír Čižnár oznámil, že sa bude seriózne zaoberať návrhom na rozpustenie parlamentnej strany ĽSNS.

slovakia

left justify in out

Ihneď po marcových voľbách totiž začali na Generálnu prokuratúru prichádzať stovky návrhov na jej rozpustenie. Ak by Najvyšší súd stranu rozpustil, pre jej lídra Mariana Kotlebu by to znamenalo, že by prišli o milióny eur.

 

Najvyšší súd Slovenskej republiky pred desiatimi rokmi zrušil práve Kotlebovo hnutie Slovenská pospolitosť. Napriek tomu Predseda BBSK prezval inú stranu a s viac ako 8 percentami sa mu podarilo dostať do parlamentu. Takmer 210-tisíc hlasov prinieslo do Kotlebovej kasy viac ako 5 miliónov eur.

 

Kotlebovej ĽSNS však hrozí podobný osud ako Slovenskej pospolitosti. Generálny prokurátor Jaromír Čižnár, začal na základe množstva podnetov uvažovať o tom, že podá podnet na rozpustenie ĽSNS. Podanie návrhu si však veľmi dobre premyslí. „Podať návrh, ktorý by nebol úspešný, znamená, že bude mať v ďalších voľbách o 20 percent viac ako doteraz. To si ja nedovolím,“ povedal Čižnár.

 

Ak by podľa denníka Nový Čas Čižnár ĽSNS rozpustil, strana by prišla až o tri milióny eur. Podľa denníka by Čižnárovi mohla pomôcť aj polícia, ktorá častokrát proti Kotlebovcom zasahuje, napríklad aj v prípade rozdávania letákov vo vlakoch.

 

Ak by Najvyšší súd rozpustil Kotlebovu ĽSNS, poslanecké mandáty by 14-tim členom strany ostali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies