Nemecká modelka Gina-Lisa Lohfinková klamala o znásilnení, zaplatí mastnú pokutu

NETKY.SK • 22 August 2016, 19:58 • 2 min
Nemecká modelka Gina-Lisa Lohfinková klamala o znásilnení, zaplatí mastnú pokutu

BERLÍN - Za klamstvo pod prísahou udelil dnes berlínsky súd pokutu vo výške 20.000 eur nemeckej modelke Gine-Lise Lohfinkovej. Mladá žena na súde tvrdila, že ju znásilnili dvaja muži, s ktorými mala na videu sexuálny styk. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa modelky videozáznam z roku 2012 neukazuje sexuálny styk po vzájomnej dohode. Súd však rozhodol, že žena klamala. Obaja muži boli už predtým zbavení obvinenia.
Lohfinková v záverečnom slove pred súdom v slzách zopakovala svoje obvinenie, že video dokazuje perverzný a nechcený sexuálny styk. Zdôraznila, že k nemu ani k nakrúcaniu nedala súhlas.


Štátna prokurátorka Corinna Göggeová vyhlásila, že 29-ročná modelka "sa nestala obeťou sexuálneho útoku. Klamala a úmyselne zavádzala vyšetrovateľov". Podľa prokurátorky sa stala obeťou iného trestného činu: video bolo zverejnené na internete proti jej vôli. Obaja muži budú pokutovaní za rozširovanie videozáznamu, hoci jeden sa proti tomuto rozhodnutiu plánuje odvolať.


Podľa Lohfinkovej video dokazuje, že mužov odmietala. Súd však dospel k záveru, že sa jej slová "nie, nie, nie" a "prestaňte s tým" vzťahovali na filmovanie, a nie na samotný styk. Lekársky expert, ktorý svedčil pred súdom, uviedol, že nič nedokazuje jej tvrdenie, že ju muži niečím omámili.


Obhajkyne ženských práv Lohfinkovú podporili, zatiaľ čo jej kritici tvrdia, že jej obvinenia boli súčasťou snahy o publicitu. Ostro sledovaný prípad vyvolal v Nemecku debatu o súhlase so sexom. Nemecký parlament v júli jednohlasne rozhodol o sprísnení zákona o sexuálnych deliktov. Platí, že "nie znamená nie".

 

 

Wie ist das Wetter heute so bei euch ? Hoffe ihr habt gestern auch so die Sonne genossen wie ich ! ☀️ Dicken Kuss Eure Gina-Lisa 💋

Fotka uverejnená používateľom Gina-Lisa Lohfink (@ginalisa2309),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies