Poslankyňa Cséfalvayová zabudla zrušiť konateľstvo, hrozí jej pokuta

NETKY.SK • 18 August 2016, 17:15 • 2 min
Poslankyňa Cséfalvayová zabudla zrušiť konateľstvo, hrozí jej pokuta

BRATISLAVA - Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Katarína Cséfalvayová zabudla zrušiť konateľstvo, čím porušila zákon o konflikte záujmov. Priznala sa k tomu sama predsedovi výboru pre nezlučiteľnosť funkcií Martinovi Poliačikovi (SaS). Je pripravená niesť následky. Môže za to dostať od výboru pokutu.

slovakia

left justify in out

"V januári 2016 bola kampaň pred parlamentnými voľbami v plnom prúde a ja som sa na ňu plne sústredila. To bolo aj posledné obdobie, kedy som bola aktívna ako konateľ vo firmách," uviedla Cséfalvayová. Na povinnosť zrušiť konateľstvo zabudla podľa vlastných slov pre pracovnú zaneprázdnenosť.

 

"Nábeh do výkonu funkcie v NR SR spolu s mojimi akademickými povinnosťami viedol k tomu, že napriek praktickému naplneniu ducha zákona, ktorý má zabrániť konfliktu záujmov verejných funkcionárov, som formálne pochybila," vysvetlila poslankyňa.

 

Trvá na tom, že v tom čase už aktívnu činnosť ako konateľka nevykonávala. Keďže však konateľstvo nezrušila v zákonom stanovenej lehote, pochybila. "O svojom pochybení som sama, čestne a dobrovoľne upovedomila predsedu Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií a, samozrejme, v súlade s predmetným zákonom očakávam aj dôsledky," uzavrela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies