Vo finále v Riu domáci Brazílčania proti Nemcom

NETKY.SK • 18 August 2016, 09:27 • 2 min
Vo finále v Riu domáci Brazílčania proti Nemcom

RIO DE JANEIRO - Sobotňajšie finále olympijského futbalového turnaja mužov v brazílskom Riu de Janeiro obstarajú hráči domácej reprezentácie a mužstvo Nemecka. Rozhodli o tom stredajšie semifinálové duely. V prvom z nich Brazílčania prevalcovali Hondurasanov 6:0. Nemci si v druhom súboji o finále poradili s Nigérijčanmi 2:0. Zdolané tímy si zahrajú o bronz.

slovakia

left justify in out

Tím organizátorskej krajiny predviedol na štadióne Maracana v Riu parádne ofenzívne predstavenie. Zverencov Rogéria Micaleho nasmeroval za triumfom už v 14. sekunde kapitán Neymar, ktorý využil zaváhanie v rozohrávke súpera. Ešte do polčasovej prestávky pridal ďalšie dva góly 19-ročný talent Gabriel Jesus. Po zmene strán v 51. min sa presadil stredný obranca Marquinhos a v 79. min zvýšil na 5:0 po rýchlej akcii útočník Luan. Brazílsky triumf podčiarkol v nadstavenom čase Neymar z pokutového kopu. Brazília sa v súboji o zlato predstaví štvrtýkrát, no historická zlatá medaila spod piatich kruhov jej v zbierke zatiaľ stále chýba. Naďalej platí, že "kanárici" na podujatí na domácich trávnikoch ešte neinkasovali.


"Teším sa, že sme sa kvalifikovali do finále. To je to, čo sme chceli. Pokúsime sa zvíťaziť, hráme doma v Brazílii, všetko hrá v náš prospech," vyhlásil Gabriel Jesus pre oficiálny informačný systém OH 2016. Brazílsky kouč Rogério Micale po zápase vyzdvihol prínos Neymara pre mužstvo. "Neymar je monštrum, má dar, že vie hrať futbal a dokáže potešiť každého svojím talentom. Celý tím ho zahrnul podporou a on nám to teraz vracia. V porovnaní s minulým týždňom, keď bol naňho vyvíjaný veľký tlak, momentálne prežíva pozitívne obdobie. Myslím si, že zažívame dobrý turnaj a naša hra sa zlepšuje každým zápasom," povedal v minulosti kouč Atlética Mineiro či Figueirense.


"Počas 32-ročnej trénerskej kariéry som nikdy neprehral výsledkom 0:6, až teraz na Maracane. Naša taktická schéma sa zrútila v 14. sekunde po veľkej chybe. V našej hre bolo viacero nedostatkov a Brazílčania ich využili. Stále však žije šanca na medailu, vynasnažíme sa zo všetkých síl, aby sme získali bronz," vyhlásil 63-ročný kolumbijský kouč na lavičke Hondurasu Jorge Luis Pinto.


Nigéria nezopakuje olympijský triumf spred 20 rokov na OH v Atlante. Ťaženie "superorlov" zastavili pred bránami finále Nemci. Tí sa pod vlajkou novodobého Nemecka predstavia v rozhodujúcom dueli o zlato premiérovo v dejinách. O víťazstve "Nationalelf" rozhodli presné zásahy Lukasa Klostermanna a Nilsa Petersena. Celý zápas na nigérijskej lavičke presedel obranca úradujúceho slovenského šampióna AS Trenčín Kingsley Madu.


"Môže byť niečo krajšie ako hrať olympijské finále na Maracane proti Brazílii? Je to užasné, úžasné..." rozplýval sa po semifinálovom triumfe nemecký kormidelník Horst Hrubesch. "Som vďačný tomuto tímu. Musíme si užiť tento úspech a osláviť finále tým správnym spôsobom. Budeme hrať ofenzívne, tak ako stále, a uvidíme, ako to na konci dopadne," dodal európsky šampión z roku 1980 a vicemajster sveta z MS 1982. "Na začiatku olympijského turnaja sme mali problémy. Rozanalyzovali sme si, čo sa stalo, veľa sme komunikovali a podarilo sa nám zjednotiť celý tím. Nebolo to jednoduché, ale momentálne v našom tíme vládne spokojnosť. Brazília má veľmi silný tím, je to favorit na zisk zlatej medaily," nadviazal obranca Matthias Ginter. Hráč Borussie Dortmund má po dvoch rokoch šancu na ďalšie prvenstvo na brazílskej pôde, na MS 2014 získal s Nemeckom titul majstra sveta.


"Som sklamaný. Vypracovali sme si viacero šancí, ale nedokázali sme ich premeniť. Nemecký tím si dnes počínal lepšie. Je to škoda, ale po takomto výkone sme si nezaslúžili postúpiť do finále," uznal nigérijský kouč Samson Siasia.

Futbal - OH 2016 v Riu de Janeiro - turnaj mužov:

Semifinále - výsledky:

RIO DE JANEIRO (Maracana)
Brazília - Honduras 6:0 (3:0)
Góly: 1. a 90.+ Neymar (druhý z pok. kopu), 26. a 35. Gabriel Jesus, 51. Marquinhos, 79. Luan
 

 

 

SAO PAULO

Nigéria - Nemecko 0:2 (0:1)
Góly: 9. Klostermann, 89. Petersen

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies