Natáčanie filmu o ponorke Kursk v Rusku museli odložiť

NETKY.SK • 17 August 2016, 15:56 • 2 min
Natáčanie filmu o ponorke Kursk v Rusku museli odložiť

MOSKVA - Natáčanie filmu o katastrofe ruskej atómovej ponorky Kursk pod taktovkou dánskeho režiséra Thomasa Vinterberga odložili. Dôvodom je skutočnosť, že ruské ministerstvo obrany filmárom včas neschválilo povolenie na natáčanie, oznámil dnes denník Guardian.

slovakia

left justify in out

Začiatok filmovania námornej drámy bol naplánovaný na september, avšak preskúmanie požiadaviek filmového štábu príslušnými ruskými úradmi trvalo dlhšie, než sa predpokladalo. Filmári sa však rozhodli radšej počkať na rozhodnutie Moskvy, než presunúť produkciu do inej krajiny, napríklad do Nórska.


Špekuluje sa, že v ruskom rezorte začalo panovať znepokojenie ohľadom umožnenia prístupu západným filmárom do utajovaných miest a k dôverným informáciám.


Snímka bude Vinterbergovým dosiaľ najrozsiahlejším projektom. Film, ktorého spoluproducentom je Luc Besson, bude rozprávať skutočný príbeh tragického incidentu z roku 2000, keď v útrobách ponorky explodovalo torpédo, čo spôsobilo skazu plavidla a postupnú smrť všetkých 118 námorníkov.


Jednej z hlavných úloh by sa mal zhostiť britský oscarový herec Colin Firth. Scenár filmu vychádza z knižnej predlohy Roberta Moora "Čas zomrieť: Neznámy príbeh katastrofy Kursku" z roku 2002.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies