Real Madrid si proti Reims zaspomínal na prvý európsky triumf

NETKY.SK • 17 August 2016, 10:04 • 2 min
Real Madrid si proti Reims zaspomínal na prvý európsky triumf

MADRID - Utorňajší duel o Trofej Santiaga Bernabéua na rovnomennom domovskom štadióne Realu Madrid sa skončil víťazstvom domáceho mužstva, ktoré si v gólovej prestrelke poradilo s francúzskym tímom Stade de Reims (5:3).

slovakia

left justify in out

"Biely balet" si na 37. edíciu tradičného predsezónneho merania síl nepozval tohto súpera náhodou. Práve klub zo severu Francúzska bol presne pred 60 rokmi protivníkom "Los Blancos" v historicky prvom finále Európskeho pohára majstrov, v ktorom Madridčania získali prvý z celkového počtu doterajších jedenástich titulov kontinentálneho klubového šampióna. Dňa 13. júna 1956 sa v parížskom Parku princov zrodilo takmer identické skóre ako v utorok - Real vtedy po tuhom boji triumfoval 4:3.

 

Utorňajšie presné zásahy na strane Realu zaznamenali Nacho, Sergio Ramos, James Rodríguez, Mariano Díaz and Álvaro Morata, ktorý sa presadil premiérovo po letnom návrate z Juventusu Turín.

 

Real získal trofej pomenovanú po svojom niekdajšom hráčovi a prezidentovi klubu celkovo 26-krát, triumfoval zakaždým v ostatných 11 ročníkoch. Pre madridský tím to bol posledný prípravný zápas pred ostrým začiatkom ligovej sezóny, v nedeľu 21. augusta nastúpia zverenci Zinedina Zidana v rámci 1. kola Primera División v San Sebastiáne.

 

"Som spokojný s kvalitou kádra a hráčmi, ktorých máme. Samozrejme, tri inkasované góly v domácom prostredí je niečo, čo musíme zlepšiť, ale to všetko je súčasťou prípravy," vyhlásil pre klubový web 44-ročný rodák z Marseille. Zidane sa pristavil aj pri možných pohyboch v mužstve. Niekoľko týždňov sa špekuluje o odchode Kolumbijčana Jamesa Rodrígueza, pred pár dňami tiež prenikli na verejnosť informácie, že anglický klub FC Chelsea ponúkol Realu stredopoliara Cesca Fábregasa.

 

"James je tu, som s ním spokojný a zostane v tíme. Počkáme do konca prestupového obdobia, ale nemyslím si, že ešte dotiahneme nejakého nového hráča. Chcem uzavrieť zloženie tímu na sezónu, spomedzi tých, ktorí sú v ňom teraz, sa doň nedostanú iba traja alebo štyria chlapci. Cesc Fábregas je skvelý hráč, ale jeho angažovanie nie je jednoduché. Príchodom ďalšieho stredného záložníka by sme to mali zložitejšie," doplnil Zinedine Zidane.


Výsledok - utorok - zápas o Trofej Santiaga Bernabéua:

Real Madrid - Stade de Reims 5:3 (3:1)
Góly: 11. Nacho, 39. Sergio Ramos, 45. Morata, 60. James Rodríguez, 79. Mariano Díaz - 77. Chavarría, 48. Oudin, 73. Kyei



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies