Zranené dievča je po útoku vo švajčiarskom vlaku stále v kritickom stave

NETKY.SK • 15 August 2016, 18:52 • 2 min
Zranené dievča je po útoku vo švajčiarskom vlaku stále v kritickom stave

BERN - Zranené 17-ročné dievča je stále v stave ohrozenia života po sobotňajšom útoku vo švajčiarskom vlaku, pri ktorom páchateľ napadol cestujúcich nožom a horľavinou. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie polície.

slovakia

left justify in out

Pri útoku v zaplnenom vlaku v sobotu popoludní utrpelo zranenia sedem ľudí vrátane páchateľa. Útočník v nedeľu zraneniam podľahol a rovnako aj 34-ročná žena, na ktorú zaútočil.

 

Polícia vo švajčiarskom kantóne St. Gallen, kde sa útok stal, dnes vyhlásila, že najmladšia ranená obeť - šesťročné dievča - je v stabilizovanom stave a už sa nenachádza v ohrození života.

Polícia nemohla vypočuť útočníka, identifikovaného ako švajčiarskeho občana zo susedného kantónu. Polícia sa stále pokúša určiť motív útoku, ku ktorému došlo, keď sa vlak blížil k švajčiarskemu mestu Salez, neďaleko hraníc s malým kniežatstvom Lichtenštajnsko.

 

Švajčiarske médiá bez uvedenia zdrojov napísali, že útočník žil približne pred troma rokmi v Lichtenštajnsku. Polícia v St. Gallene oznámila, že úrady v súvislosti s prípadom podnikli prehliadku v niekdajšom bydlisku podozrivého v Lichtenštajnsku, ale zopakovala, že útočník mal oficiálne zapísané bydlisko v susednom švajčiarskom kantóne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies