Na newyorskom letisku sa údajne strieľalo: Evakuovali dva terminály

NETKY.SK • 15 August 2016, 07:30 • 2 min
Na newyorskom letisku sa údajne strieľalo: Evakuovali dva terminály

NEW YORK - Americká polícia evakuuje jeden z terminálov medzinárodného letiska Johna F. Kennedyho v New Yorku po tom, ako tam hlásili streľbu.

slovakia

left justify in out

Príslušníci letiskovej polície informovali, že dostali správy o výstreloch v termináli č. 8 v nedeľu okolo 21.30 h miestneho času (3.30 h SELČ). Na pomoc privolali newyorskú políciu, píše agentúra AP.

 

Polícia oznámila, že zatiaľ nemôže potvrdiť, či skutočne došlo v streľbe. Neobjavili sa správy o zraneniach alebo zatknutiach. Krátko na to prišlo aj oznámenie polície o uzavretí terminálu č. 1 po ďalších správach o výstreloch. Cestu vedúcu na letisko tiež uzavreli.

 

 

Podľa televízie CBS News nahlásili výstrely polícii telefonicky viacerí ľudia. Predpokladá sa, že z terminálu 8 preventívne evakuovali desiatky ľudí.

 

Podľa spoločnosti FlightAware, prevádzkujúcej službu sledovania letov, sú všetky lety na letisko Johna F. Kennedyho pozastavené v miestach odletu do 5.30 h SELČ v rámci bezpečnostných opatrení.

 

 

Správy o výstreloch na medzinárodnom letisku Johna F. Kennedyho v New Yorku sú zrejme nepodložené. S odvolaním sa na tamojšiu políciu o tom informovala tlačová agentúra AP.

 

Polícia Prístavného úradu New Yorku a New Jersey, ktorý letisko prevádzkuje, oznámila, že nenašla žiadne strelné zbrane, muníciu, nábojnice ani iné dôkazy o streľbe.

 

Po hláseniach o výstreloch, ktoré dostali v nedeľu okolo 21.30 h miestneho času (3.30 h SELČ), letiskoví policajti preventívne evakuovali terminál č. 8 a na pomoc privolali aj newyorskú políciu. Správy o zraneniach sa neobjavili.

 

Krátko na to polícia zatvorila terminál č. 1 po ďalších správach o výstreloch. Uzavreli aj cestu vedúcu na letisko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies